Spara en kopia som XML

Sparar en kopia av en öppen fil som en XML-representation av schema, layouter och script.

Tillval

• Fönsternamn anger fönsternamnet för en öppen fil.

• Destinationsfil är sökvägen till XML-filen som ska skapas. Mer information finns i Skapa filsökvägar.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nej
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

18.0

Beskrivning

Det här scriptsteget motsvarar ungefär att välja menyn Verktyg > Spara en kopia som XML. Mer information finns i Dokumentera databasscheman.

Kommentarer

• Användaren eller scriptet måste ha fullständig behörighet för att kunna utföra det här scriptsteget. Mer information finns i Skapa och redigera script.

• Det här XML-formatet kan komma att ändras från en version av FileMaker Pro till en annan. När du använder XML för att jämföra två versioner av en FileMaker Pro-fil ska du se till att samma version av FileMaker Pro används för att spara en kopia av varje fil som XML. Om du använder XML-filen med andra verktyg ska du se till att dessa verktyg är avsedda att använda det XML som sparades av din version av FileMaker Pro.

Exempel 1

Sparar en kopia av den öppna filen vars fönsternamn är Inventering till en XML-fil.

Kopiera
Spara en kopia som XML [ Fönsternamn: "Inventering" ; Destinationsfil: "Inventering.xml" ]