Hämta filstorlek

Returnerar en fils storlek i byte.

Tillval

• Källfil är sökvägen till filen som ska kontrolleras. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
  • Mål är det fält eller den variabel som ska lagra resultatet. Om det inte finns någon variabel kommer detta scriptsteg att skapa en (mer information finns i Använda variabler).

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

18.0

Exempel 1

Anger fältet Tabell::Data till 42 om 42-bytesfilen med namnet data.txt existerar.

Kopiera
Hämta filstorlek [ "data.txt" ; Mål: Tabell::Data ]

Exempel 2

Kontrollerar om filen ändring.log finns i mappen Dokument och visar filstorleken om filen finns.

Kopiera
Ange variabel [$fil; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "ändring.log" ]
Verifiera att filen existerar [ "$fil" ; Mål: $filFinns ]
If [ $filFinns ]
    Hämta filstorlek [ "$fil" ; Mål: $filstorlek ]
    Visa anpassad dialogruta [ "Filstorlek (byte): " & $filstorlek ]
Else
    Visa anpassad dialogruta [ $fil & ": Finns inte." ]