Exit Loop If

Avslutar en loop om det beräknade värdet är sant (inte noll).

Tillval

Anger den booleska beräkning du vill utföra.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Om beräkningen är sant (inte noll), fortsätter scriptet att utföras vid det första scriptsteget efter steget End Loop.

Om beräkningen är falsk (noll), avslutas inte loopen och scriptet fortsätter med det scriptsteg som följer efter scriptsteget Exit Loop If.

Exempel 1

Loopar igenom poster för att exportera filer i containerfält. Avbryter loopen om en post har ett tomt containerfält.

Kopiera
Ange variabel [$SÖKVÄG; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & Produkter::Container]
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
    Exit Loop If [IsEmpty ( Produkter::Container )]
    Exportera fältinnehåll [Produkter::Container; "$SÖKVÄG"; Skapa mappar: Av]
    Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista: På]
End Loop