Else If

Utvärderar en boolesk (logisk) beräkning och utför en villkorlig åtgärd baserat på utvärderingen, som If.

Tillval

Ange den booleska beräkning du vill utföra.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Else If måste följa på scriptsteget If eller ett annat Else If-scriptsteg. Else If kan inte följa på Scriptsteget Else.

När ett If-scriptsteg utvärderas till falskt fortsätter scriptkörningen till Else If-scriptsteget. När ett Else If-uttryck utvärderas till sant körs samtliga steg under Else If. En utvärdering till sant avslutar Else If-processen och när nästa Else If- eller Else-uttryck påträffas fortsätter körningen vid Scriptsteget End If.

Exempel 1

Utför en sökning och sorterar posterna. Om inga poster matchar sökposten visas en anpassad dialogruta.

Kopiera
Utför sökning [Återställ]
If [ Get ( SenasteFel ) = 0 ]
    Sortera poster [Återställ; Med dialogruta: Av]
Else If [ Get ( SenasteFel ) = 401 ]
    Visa anpassad dialogruta ["Inga poster hittades."]