Loop

Upprepar en uppsättning scriptsteg för att utföra batchprocesser.

Tillval

Inga.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Använd Loop för att till exempel exportera innehåll i containerfält från alla poster i ett sökresultat. Det här scriptsteget och Scriptsteget End Loop markerar början och slutet av en upprepad struktur med scriptsteg. Scriptet utför scriptstegen inom loop-strukturen tills något av följande påträffas:

Varje Loop-steg måste ha ett motsvarande End Loop-steg någonstans efter Loop-steget och med samma indrag. Varje gång du använder ett Loop-scriptsteg lägger sektionen för scriptredigering in ett End Loop-steg automatiskt.

Exempel 1

Kopierar innehållet i Kunder::Arbetstelefon till Kunder::Kontakt dagtid i alla poster.

Kopiera
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
    Tilldela fält [Kunder::Kontakt dagtid; Kunder::Arbetstelefon]
    Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista: På]
End Loop

Exempel 2

Loopar igenom poster för att exportera filer i containerfältet.

Kopiera
Ange variabel [$SÖKVÄG; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & Produkter::Container]
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
    Exportera fältinnehåll [Produkter::Container; "$SÖKVÄG"; Skapa mappar: Av]
    Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista: På]
End Loop