Ställ in felloggning

Kontrollerar om fel loggas medan den aktuella filens script körs.

Tillval

• startar loggning av scriptfel. Fel fortsätter att loggas för att script i den aktuella filen tills filen stängs eller det här scriptsteget körs med tillvalet Av.

• Av stoppar loggning av scriptfel.

• Anpassad debuggningsinfo är ett uttryck som utvärderas när ett scriptfel loggas. Använd det här tillvalet för att få ytterligare information som hjälper dig att felsöka ett problem.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

18.0

Beskrivning

När det här scriptsteget har körts skapas loggfilen när det första scriptfelet orsakas av ett script i den aktuella filen. En inmatning görs i loggfilen när ett scriptsteg returnerar en felkod som inte är noll. Om loggfilen redan finns läggs inmatningarna till i den filen.

Varje rad i loggfilen presenterar information i följande ordning, avgränsat med tabb-tecken:

Information i logginmatning

Kommentar

Tidsstämpel

Klientens datum och tid när felet uppstod.

Sessionsnummer för databas

ID för den session som scriptet körs i.

Filnamn

Namnet på filen som scriptet körs i.

Kontonamn

Det konto som körde scriptet.

Scriptnamn [scriptindex]

Indexet är scriptets position (med start från 1) i sektionen för scripts i Scriptfönstret.

Stegnamn [radnummer]

Felkod

Mer information finns i FileMaker-felkoder.

Anpassad debuggningsinfo

Kommentarer

• Användaren eller scriptet måste ha fullständig behörighet för att kunna utföra det här scriptsteget. Mer information finns i Skapa och redigera script.

• För FileMaker Pro och FileMaker Go heter loggfilen ScriptErrors.log och skapas i användarens Dokument-mapp.

• För skript som körs via FileMaker Script Engine, Web Publishing Engine (för FileMaker WebDirect) och FileMaker Data API på FileMaker Server styrs skriptfelsloggningen på två ställen:

• Med det här scriptsteget i ett script

• Av serveradministratören som aktiverar skriptloggning på servern

Båda måste vara aktiverade för att ett skript ska kunna logga fel.

Information om namn och plats för skriptfelsloggfiler och hur du aktiverar skriptloggning i FileMaker Server Admin Console finns i FileMaker Server-hjälp.

Exempel 1

Aktiverar scriptfelsloggning och lägger till de aktuella värdena för en variabel och ett fält som hjälp för att felsöka ett problem.

Kopiera
Ställ in felloggning [ På ; Anpassad debuggningsinfo: "Index: " & $Antal & ", Primärnyckel: " & Tabell::Primärnyckel ]

När det första felet uppstår innehåller filen ScriptErrors.log:

Kopiera
2024-01-22 09:43:04.552 -0800   @1   Inventering.fmp12   Admin   Processposter [42]   Läs från datafil [7]   100   Index: 7, Primärnyckel: 20E190F3-67A8-4DCF-94CF-A5EA72971FFC