Konfigurera AI-konto

Skapar ett AI-konto att använda med namn, en given modelleverantör (eller slutpunkt) och en API-nyckel.

Tillval

• Kontonamn tilldelar ett namn till AI-kontot, som används för att referera till kontot i andra scriptsteg och funktioner med AI. Namnet är inte relaterat till modelleverantören och kan vara vilket beräknat textuttryck som helst. Om du har skapat mer än ett konto i den aktuella filen måste varje kontonamn vara unikt.

• Modelleverantör anger en fördefinierad eller anpassad modelleverantör. För Anpassad måste du också ange en URL för alternativet Slutpunkt.

• Slutpunkt är webbadressen för API-slutpunkten som ska användas, om Modelleverantör har angetts till Anpassad. Ange slutpunkten som ett textuttryck som slutar med ett snedstreck (/), till exempel "https://localhost:8080/".

• API-nyckel är nyckeln som ger dig behörighet att använda modelleverantörens tjänst. På webbplatsen för modelleverantören finns information om hur du får en API-nyckel eller hur du genererar en PKI-variabel.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

I det här scriptsteget skapar du ett AI-konto som endast är tillgängligt i den aktuella filen. När filen stängs rensas AI-kontots konfiguration. Andra scriptsteg och funktioner med AI refererar till det angivna kontonamnet för att använda det här kontot.

Kommentarer

• När du anger Modellleverantör som Anpassad för att använda en modell med öppen källkod måste den URL du anger för Slutpunkt och formatet på svaret som returneras av modellen vara kompatibelt med OpenAI API. Mer information finns i dokumentationen till OpenAI API.

Exempel 1

Skapar ett OpenAI-konto med namnet mitt_konto med den angivna API-nyckeln.

Kopiera
Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt_konto" ; Modelleverantör: OpenAI ; API-nyckel: "sk-RZCtpWT..." ]

Exempel 2

Skapar ett konto med namnet mitt_konto för en anpassad modelleverantör på den angivna slutpunkten med en API-nyckel som lagras i ett fält som använder global lagring.

Kopiera
Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt_konto" ; Modelleverantör: Anpassad ;
Slutpunkt: "https://myserver.example.com:8080/" ; API-nyckel: Globals::API_Key ]