Ange loggning av AI-anrop

Styr om information om AI-anrop ska sparas i en loggfil.

Tillval

• startar loggning av alla AI-anrop i scriptsteg eller funktioner i den angivna loggfilen. AI-anrop fortsätter att loggas för alla script i den aktuella FileMaker Pro-filen tills filen stängs eller det här scriptsteget körs med alternativet Av för samma loggfil.

• Av avslutar loggning av alla AI-anropsloggfiler. Inget loggfilnamn behöver anges.

• Filnamn är ett textuttryck för det loggfilnamn som ska användas. Om inget anges är filnamnet LLMDebug.log.

• Utförligt loggar ytterligare information, till exempel inbäddningsvektorerna från en modell, antalet variabler som används och antal returnerade i semantisk sökning och likhetsvillkor.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

Det här scriptsteget loggar alla AI-scriptsteg och funktionsanrop i det filnamn som anges av alternativet Dokumentnamn. Om filen redan finns läggs nya loggposter till i slutet av filen.

För script som körs i FileMaker Pro- och FileMaker Go-klienter sparas AI-anropsloggen i den aktuella användarens dokumentmapp. För skript som körs på en FileMaker-värd sparas loggen i mappen Logs på värden.

Exempel 1

Aktiverar AI-anropsloggning i filen ai-calls.log i mappen Dokument med utförliga loggposter, konfigurerar ett AI-konto, går till layouten Mötesinformation, använder sedan modellen för att hämta inbäddningsvektorer för texten i fältet Möten::Anteckning för den aktuella posten och lagrar den som text i fältet Möten::Anteckning_Inbäddning_Text. Loggning förblir aktiverat, så att även andra script i den här FileMaker Pro-filen kan logga AI-anrop.

Kopiera
Ange loggning av AI-anrop [ På ; Dokumentnamn: "ai-calls.log" ; Utförligt ]

Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Modelleverantör: OpenAI ; API-nyckel: "sk-RZCtpWT..." ]

Gå till Layout [ "Mötesinformation" (Möten) ; Animering: Ingen ]

Infoga inbäddning [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Inbäddningsmodell: "text-embedding-3-small" ; Indata: Möten::Anteckning ; Mål: Möten::Anteckning_Inbäddning_Text ]