Voorkeuren voor toegestane hosts en plug-ins instellen

U ontvangt mogelijk een melding van FileMaker Pro wanneer u het volgende probeert te doen:

• verbinding maken met een host die geen gecodeerde verbindingen ondersteunt of waarvan het SSL-certificaat niet kan worden geverifieerd

• een plug-in laden die niet is ondertekend door de ontwikkelaar

• een gehoste app openen met een fmp-URL voor een host die niet is toegestaan

Wanneer u verbinding maakt met hosts

Enkele voorbeelden van acties waarbij u probeert verbinding te maken en er een melding kan worden weergegeven, zijn het openen van een bestand dat door FileMaker Pro of FileMaker Server wordt gehost, het versturen van e-mails naar een SMTP-server via een beveiligde verbinding of het uitvoeren van bepaalde scriptstappen.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

• Als u altijd verbinding wilt maken met de host, selecteert u Verbinding met deze host altijd toestaan en klikt u op Verbinden. FileMaker Pro maakt verbinding met de host en voegt deze toe aan uw toegestane lijst (in het dialoogvenster Voorkeuren). Voor deze host ontvangt u geen berichten meer voor dezelfde fout.

• Als u verbinding wilt maken zonder de host toe te voegen aan de lijst met toegestane hosts, klikt u op Verbinden.

• Als u niet zeker weet of u de verbinding met de host wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app op maat.

Wanneer u plug-ins laadt

Als een plug-in is ingeschakeld, probeert FileMaker Pro deze te laden nadat de plug-in is geïnstalleerd en telkens wanneer FileMaker Pro wordt gestart. Als FileMaker Pro de digitale handtekening van een ingeschakelde plug-in niet kan verifiëren of als een ingeschakelde plug-in niet is ondertekend door de ontwikkelaar, ziet u mogelijk een melding in FileMaker Pro met de mededeling dat niet kan worden gecontroleerd of er met de plug-in is geknoeid sinds deze door de ontwikkelaar is gemaakt.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

• Als u de plug-in altijd wilt laden, selecteert u Deze plug-in altijd laden en klikt u vervolgens op Plug-in laden. FileMaker Pro laadt de plug-in en voegt deze toe aan uw toegestane lijst. U ontvangt geen berichten meer voor deze plug-in.

• Als u de plug-in wilt laden zonder deze toe te voegen aan de toegestane lijst, klikt u op Plug-in laden.

• Als u niet zeker weet of u het wilt toestaan dat de plug-in wordt geladen, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de plug-in. De plug-in wordt verplaatst naar de submap Saved in de map Extensions en wordt niet meer geladen. Als u de plug-in wilt laden, moet u deze opnieuw installeren of verplaatsen naar de map Extensions. Raadpleeg Plug-ins installeren.

Bij het openen van apps met behulp van fmp-URL's

Als een fmp-URL wordt gebruikt om een gehoste app te openen, kan FileMaker Pro u laten weten dat fmp-URL's geen apps op deze host mogen openen. Dit geldt voor zowel fmp- als fmpXX-URL's, waarbij XX het hoofdversienummer van de toepassing is.

Als u deze melding wilt inschakelen:

• Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of FileMaker Pro > Voorkeuren (macOS), klik op het tabblad Toegestaan en selecteer Waarschuw me voordat een fmp-URL een bestand opent.

Als Claris Pro of FileMaker Pro een melding geeft dat de app niet kan worden geopend, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Als u altijd wilt toestaan dat apps worden geopend met een fmp-URL voor de host, selecteert u fmp-URL's voor deze host altijd toestaan en klikt u vervolgens op Openen. FileMaker Pro opent de app op maat en voegt de host toe aan uw toegestane lijst. U ontvangt geen berichten meer voor deze host.

• Als u de app wilt openen met de URL zonder de host toe te voegen aan de toegestane lijst, klikt u op Openen.

• Als u niet zeker weet of u de app op maat wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app op maat.

Raadpleeg Bestanden openen via een URL.

Zo verwijdert u hosts en plug-ins uit de toegestane lijst:

1. Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren.

macOS: Kies menu FileMaker Pro  > Voorkeuren.

2. Selecteer op het tabblad Toegestaan een of meer hosts of plug-ins en druk vervolgens op Backspace.