Werken met plug-ins

Een plug-in is software die de mogelijkheden van FileMaker Pro en FileMaker Server uitbreidt. Plug-ins zijn beschikbaar bij andere softwarebedrijven of bij een afdeling voor ontwikkeling of informatiesystemen binnen uw organisatie.

Een plug-in kan functies implementeren waartoe u toegang hebt via externe functies, externe scriptstappen of beide. Raadpleeg de documentatie van de plug-in.

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u het volgende kunt doen:

• plug-ins maken en deze beschikbaar maken voor gebruikers

• plug-ins installeren in bestanden van apps op maat

• bestanden van apps op maat zo instellen dat gegevens van de versie van de plug-in worden opgevraagd en dat plug-ins indien nodig automatisch worden bijgewerkt