Gegevens in velden invoeren en wijzigen

Voor informatie over de beperkingen voor elk veldtype zoekt u de technische specificaties in de Knowledge Base.

Opmerkingen

• Om een tab in een veld te typen, klikt u op de plaats waar u de tab wilt invoegen en drukt u daarna op Ctrl-Tab (Windows) of Option-Tab (macOS).
  • Als een veld een geldige URL bevat, kunt u de URL in een andere door u opgegeven toepassing openen. Raadpleeg URL's in een veld gebruiken.
  • In de bladermodus kunt u met het toetsenbord waarden voor keuzerondjes en selectievakjes invoeren. Selecteer het veld met de Tab-toets en typ de eerste letter van de waarde die u wilt invoeren. U kunt deze waarde ook selecteren met de pijltoetsen. Druk vervolgens op de spatiebalk om de waarde in te voeren.
  • De wijze waarop gegevens worden weergegeven, hangt af van hoe een veld wordt opgemaakt in de lay-outmodus, van de gebruikte systeeminstellingen bij het maken van het bestand of van de systeeminstellingen van de computer. Raadpleeg Veldobjecten opmaken en instellen in de modus Lay-out.
  • Wanneer u met bestanden werkt op een computer waarop verschillende systeeminstellingen worden gebruikt, kunt u gegevens weergeven met de originele systeeminstellingen of met uw eigen systeeminstellingen. Als u uw eigen instellingen wilt gebruiken, moet Systeeminstellingen gebruiken in het menu Opmaak geselecteerd zijn. Raadpleeg Bestanden met andere systeeminstellingen openen.
  • Als u getallen en tekst door elkaar gebruikt in een getalveld dat wordt opgenomen in een berekening- of resuméveld, negeert FileMaker Pro de tekst bij het uitvoeren van de berekening of resumé.
  • Getallen kunnen worden ingevoerd met de wetenschappelijke opmaak; bijvoorbeeld: 1,23E+15 of 1,23E-15.
  • Raadpleeg het Help-systeem van uw besturingssysteem voor meer informatie over het invoeren van speciale tekens, zoals accenttekens. (Typ bijvoorbeeld "speciale tekens invoeren" als zoekopdracht.)