Werken met gegevens in datumvelden

Wanneer u gegevens in datumvelden invoert, typt u de datums als volgt:

• Voer de tijd in volgens de systeeminstellingen die bij het maken van het bestand zijn gebruikt.
  • Typ in elk veld één datum op één regel.
  • Typ de dag, de maand en het jaar als getallen, gescheiden door een schuine streep of een ander scheidingsteken. (Gebruik altijd hetzelfde scheidingsteken, zoals 3-2-2019. U kunt een willekeurig scheidingsteken gebruiken behalve een letter, een dubbelepunt (:) of een "+"-teken.)

Opmerkingen

• Als u geen jaar in een datumveld typt en geen scheidingsteken voor het jaar hebt getypt, voert FileMaker Pro het huidige jaar in. Als u datums met een jaartal van twee cijfers invoert, zoals 12-5-2019, worden ze gewijzigd in jaartallen van vier cijfers, zoals beschreven in Datums met jaartallen van twee cijfers invoeren.
  • Als een veld is ingesteld voor het weergeven van een kalender met vervolgkeuzelijst, kunt u het veld selecteren (of op het kalenderpictogram klikken) en een datum kiezen.
  • Gebruik Instellingen (Windows) of Systeemvoorkeuren (macOS) om te wijzigen op welke dag de week begint in een kalender met een vervolgkeuzelijst.