Gegevens in records vastleggen

In FileMaker Pro worden uw gegevens automatisch opgeslagen wanneer u in een bestand werkt. Dit wordt gegevens vastleggen genoemd. Gegevens worden vastgelegd wanneer u:

• buiten alle velden in een record klikt
  • op Enter drukt (raadpleeg onderstaande opmerkingen)
    • Windows: druk op Enter op het numeriek toetsenblok of op Ctrl-Enter op computers zonder een numeriek toetsenblok
    • macOS: druk op Enter (niet Return) of op Fn-Return op computers zonder een numeriek toetsenblok
  • naar een andere modus overschakelt
  • een andere record selecteert
  • naar een andere lay-out overschakelt

Opmerkingen

• Gegevens worden doorgaans vastgelegd wanneer u op Enter drukt. Als de gegevens niet worden vastgelegd wanneer u op Enter drukt, raadpleegt u de ontwikkelaar van uw app op maat.
  • Als u gegevens niet correct invoert in een record, kunt u de oorspronkelijke gegevens in de record herstellen indien u de nieuwe gegevens nog niet hebt vastgelegd. Raadpleeg Gegevens in records herstellen.
  • U kunt gebruikers vragen of ze de wijzigingen willen opslaan alvorens een record vast te leggen. Raadpleeg De optie om records automatisch op te slaan inschakelen.
  • Wanneer u gerelateerde gegevens wijzigt (zoals gerelateerde records die in een portaal zijn weergegeven), worden die wijzigingen pas vastgelegd nadat u de record hebt vastgelegd die de gerelateerde gegevens weergeeft.
  • De opdrachten en scriptstappen 'Veldinhoud vervangen' en 'Veldinhoud opnieuw opzoeken' leggen de actieve record niet vast. Als er in het venster niet-vastgelegde records zijn die door de bewerking voor vervangen of opnieuw opzoeken worden beïnvloed, worden deze wijzigingen past vastgelegd als u de actieve record vastlegt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het vervangen of opnieuw opzoeken van gerelateerde records in een portaal.