Toegang tot Apple ID-account bewerken

Voor bestanden die worden gehost door FileMaker Server, kunnen gebruikers worden geverifieerd via de Apple ID-identiteitsprovider. Met Apple ID-accounttoegang kunt u de toegang tot uw bestanden beheren via het systeem 'Aanmelden met Apple'. Dit systeem biedt toegang tot aanvullende beveiligings- en privacymaatregelen, zoals tweestapsverificatie en de mogelijkheid voor de gebruiker om in te loggen met een ander e-mailadres dan het Apple ID-e-mailadres.

Zo stelt u Apple ID-accounttoegang in of bewerkt u die:

1. Begin nieuwe of bestaande accounttoegang voor de Apple ID-gebruiker te bewerken in het dialoogvenster Beveiliging beheren.

Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

2. Kies bij Verifiëren via Apple ID.

3. Als u accounttoegang wilt verlenen aan een gebruiker, klikt u op Nieuw. Als u een bestaande vermelding voor accounttoegang wilt wijzigen, selecteert u de gebruiker.

4. Geef voor Gebruikersnaam het e-mailadres van de gebruiker op of wijzig deze.

Het e-mailadres dat u hier invoert, kan elk geldig e-mailadres zijn waarop de gebruiker e-mails kan ontvangen (het Apple ID-e-mailadres of een ander e-mailadres).

5. Bij Privilegeset kiest, maakt of bewerkt u een privilegeset.

Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.

De privilegeset die aan deze instantie van accounttoegang is toegewezen, bepaalt welke bewerkingen de Apple ID-gebruiker kan uitvoeren in het bestand.

6. Selecteer het selectievakje om de account actief te maken.

Maak accounttoegang inactief, bijvoorbeeld om privilegesets in te stellen voordat gebruikers zich kunnen aanmelden.

Opmerkingen

• Wanneer een gebruiker voor de eerste keer probeert te ondertekenen, kan hij/zij ervoor kiezen zijn/haar Apple ID-e-mailadres of een ander e-mailadres te gebruiken. Als hij/zij een ander e-mailadres gebruikt, ontvangt hij/zij een verificatiecode die hij/zij moet invoeren, waarmee het e-mailadres dat hij/zij wil gebruiken, wordt gekoppeld aan zijn/haar Apple ID-e-mailadres. Als het e-mailadres dat hij/zij gebruikt, overeenkomt met het e-mailadres in stap 4, wordt het FileMaker Pro-bestand geopend met de privilegeset die in stap 5 is gekozen.

• U moet aanvullende opties instellen in de Admin Console voor FileMaker Server om gebruikers te verifiëren via de Apple ID-identiteitsprovider. Raadpleeg de FileMaker Server Help.