De prioriteit van accounttoegang wijzigen

Wanneer een gebruiker een bestand opent, gebruiken FileMaker-clients de eerste accounttoegangsinvoer in de prioriteitsvolgorde (verificatie) die ofwel overeenkomt met de accountnaam van de gebruiker of die de accountnaam van de gebruiker in de groep vindt. Alle instanties van accounttoegang die op de eerste instantie volgen, worden genegeerd. Daarom is het belangrijk dat u de prioriteit voor accounttoegang instelt wanneer een of meer van de onderstaande situaties optreedt. Anders kan het gebeuren dat de verkeerde instantie van accounttoegang wordt gebruikt om het bestand te openen. Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

Een bestand kan meer dan één accounttoegangsinvoer bevatten die dezelfde gebruiker verifieert wanneer:

• er een Claris ID- of externe IdP-accounttoegang voor een individuele gebruiker en voor een of meer groepen waartoe diezelfde gebruiker behoort bestaat

• er een accounttoegang voor FileMaker-bestanden voor een individuele gebruiker en accounttoegang via een externe server voor een groep die een gebruiker bevat met dezelfde accountnaam bestaat (dit geldt niet voor AD FS-groepen)

• twee of meer groepen met accounttoegang via een externe server dezelfde gebruiker bevatten (dit geldt niet voor AD FS-groepen)

• voor AD FS- en OAuth-identiteitsproviders die ondersteuning bieden voor groepen:

• er accounttoegang is voor een individuele gebruiker en voor een of meer groepen waartoe diezelfde gebruiker behoort

• twee of meer groepen met toegang tot een account dezelfde gebruiker bevatten

De prioriteit vormt alleen een probleem in de specifieke gevallen die hierboven staan vermeld. Als u accounttypen gebruikt voor individuele gebruikers, is prioriteit niet van belang, omdat iedere instantie van accounttoegangsinvoer een unieke naam moet hebben.

Zo wijzigt u de prioriteit van accounttoegang:

1. Kies Bestand > Beheren > Beveiliging.

2. Sleep elke naam voor accounttoegang naar de gewenste volgorde waarin u deze geverifieerd wilt hebben.