Uitgebreide privileges maken en bewerken

Uitgebreide privileges bepalen welke opties voor het delen van gegevens worden toegestaan met een privilegeset voor een bestand. Bijvoorbeeld: als het bestand wordt gedeeld, bepaalt het uitgebreide privilege Toegang via FileMaker Network of de privilegeset toestaat dat een client het gedeelde bestand opent. Het uitgebreide privilege Toegang via FileMaker WebDirect bepaalt of de privilegeset toestaat dat het bestand vanuit een webbrowser kan worden geopend. Raadpleeg Accounts, privilegesets en uitgebreide privileges.

Als u uitgebreide privileges voor een bestand wilt maken en beheren, moet u het bestand openen met een accounttoegang waaraan een privilegeset is toegewezen die beschikt over het privilege Uitgebreide privileges beheren. Als u het bestand opent zonder deze privilegeset, is de menuopdracht Bestand > Beheren > Beveiliging uitgeschakeld. Raadpleeg Overige privileges bewerken.

In het dialoogvenster ‘Geavanceerde beveiligingsinstellingen’ kunt uitgebreide privileges bekijken en kunt u ook ieder uitgebreid privilege inschakelen voor de privilegesets waarvoor u toegang wilt toestaan. Alle uitgebreide privileges voor een bestand met uitzondering van fmreauthenticate10 zijn standaard uitgeschakeld, zelfs in de privilegeset voor volledige toegang.

Zo maakt of bewerkt u een uitgebreid privilege:

1. Kies Bestand > Beheren > Beveiliging.

Als het tabblad ‘Uitgebreide privileges’ wordt weergegeven in het dialoogvenster ‘Geavanceerde beveiligingsinstellingen’, gaat u verder naar stap 3.

2. Klik op Geavanceerde beveiligingsinstellingen en vervolgens op het tabblad Uitgebreide privileges.

3. Klik op Nieuw, of selecteer een trefwoord, en klik vervolgens op Bewerken.

4. Voer in het dialoogvenster 'Uitgebreid privilege bewerken' het juiste trefwoord en een beschrijving in voor het uitgebreide privilege of wijzig het trefwoord of de beschrijving.

5. Schakel in het gebied Toegang het selectievakje in of uit voor elke privilegeset die u wilt in- of uitschakelen voor de nieuwe privilegeset.

Opmerkingen

• Als u uitgebreide privileges inschakelt, wordt slechts met bepaalde privilegesets toegang tot gedeelde gegevens toegestaan. Als u toegang wilt krijgen tot de gedeelde gegevens, dient u het samengebruik in te stellen voor het gewenste toegangstype. Raadpleeg Bestanden delen in een netwerk, FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC of Databases op het web publiceren.

• Met het uitgebreide privilege fmreauthenticateX kunt u opgeven hoeveel tijd er moet zijn verstreken voordat een gebruiker zich opnieuw moet aanmelden. In het onderdeel Trefwoord in het dialoogvenster ‘Uitgebreid privilege bewerken’ kunt u de volgende dingen doen:

• de standaardtijd accepteren, die fmreauthenticate10 is (10 minuten)

• de standaardtijd wijzigen (tot een maximum van 10.080 minuten) door het getal op het einde van fmreauthenticateX te bewerken

• een nieuw uitgebreid privilege fmreauthenticate10 maken en een andere tijd opgeven