Spara en kopia som tilläggspaket

Skapar ett tilläggspaket från en FileMaker Pro-fil.

Tillval

• Fönsternamn anger förnsternamnet för den öppna FileMaker Pro-fil som ska sparas. Om inget anges anges sparas filen för det aktuella fönstret.

• Ersätt UUID-nummer genererar nya UUID-nummer flr alla element i filen innan den sparas som ett tilläggspaket. Detta kommando kan inte ångras.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nej
FileMaker WebDirect Nej
FileMaker Server Nej
FileMaker Cloud Nej
FileMaker Data API Nej
Anpassad webbpublicering Nej

Ursprungsversion

19.0

Beskrivning

Det här scriptsteet skapar ett tilläggsplaet från en öppen FileMaker Pro-fil. Tillägget sparas i den här mappen:

• Windows: <enhet>:\Users\<användare>\AppData\Local\FileMaker\Extensions\AddonModules

• macOS: /Users/<användare>/Library/Application Support/FileMaker/Extensions/AddonModules

I den här mappen sparas tillägget i två former:

• En okomprimerad mapp som innehåller de filer som utgör tillägget. Den aktuella FileMaker Pro-installationen läser in tillägget från den här mappen och gör det direkt tillgängligt för installation i dina anpassade appar.

• En komprimerad .fmaddon-fil som du kan distribuera till andra användare. Användare med FileMaker Pro installerat kan dubbelklicka på .fmaddon-filen för att lägga till den okomprimerade mappen med tillägget på ovanstående plats på sin dator.

Mer information om hur du skapar ett tillägg finns i Knowledge Base.

Kommentarer

• Om skriptet för att skapa tilläggspaketet finns i samma fil som du vill spara som ett tilläggspaket lägger du till följande i början av scriptets namn för att förhindra att det inkluderas i tillägget:

__FMAddonTemplateDirectives_

Observera att prefixet börjar med två understreck (___) och slutar med en understreck.

Exempel 1

Sparar filen med fönsternamnet Mitt tillägg som ett tilläggspkaet.

Kopiera
Spara en kopia som tilläggspaket [ FönsternamnWindow name: "Mitt tillägg" ; Ersätt UUID-nummer: Av ]