Ange inställningar för tillåtna värdar och plugin-program

Du kan få meddelanden i FileMaker Pro när du försöker

• ansluta till en värd som inte har stöd för krypterade anslutningar eller vars SSL-certifikat inte kan verifieras

• läsa in ett plugin-program som inte har signerats av utvecklaren

• öppna en delad app med en fmp-URL för en värd som inte tillåts

När du ansluter till värdar

Exempel på anslutningsförsök då ett meddelande kan visas är att öppna en fil som FileMaker Pro eller FileMaker Server är värd för, skicka e-post till en SMTP-server via en säker anslutning eller utföra vissa scriptsteg.

Gör något av följande om du ser det här meddelandet:

• Om du alltid vill ansluta till värden väljer du Tillåt alltid anslutning till den här värden och klickar sedan på Anslut. FileMaker Pro ansluter till värden och lägger till den i tillåtet-listan (i dialogrutan Inställningar). Du kommer inte att få fler meddelanden om den här värden för samma fel.

• Om du vill ansluta utan att lägga till värden i listan över tillåtna värdar klickar du på Anslut.

• Om du är osäker på om anslutningen till värden ska tillåtas klickar du på Avbryt och kontaktar den anpassade appens utvecklare.

När du läser in plugin-program

Om ett plugin-program är aktiverat försöker FileMaker Pro läsa in det när det har installerats och varje gång FileMaker Pro startas. Om FileMaker Pro inte kan verifiera ett aktiverat plugin-programs digitala signatur eller om ett aktiverat plugin-program inte har signerats av utvecklaren, kan det hända att ett meddelande visas i FileMaker Pro om att det inte går att avgöra om plugin-programmet har modifierats sedan utvecklaren skapade det.

Gör något av följande om du ser det här meddelandet:

• Välj Läs alltid in det här plugin-programmet om du vill göra det och klicka sedan på Läs in plugin-program. FileMaker Pro läser in plugin-programmet och lägger till det på tillåtet-listan. Inga fler meddelanden visas för det här plugin-programmet.

• Om du vill läsa in plugin-programmet utan att lägga till det på tillåtet-listan klickar du på Läs in plugin-program.

• Om du är osäker på om du ska tillåta att plugin-programmet blir inläst ska du klicka på Avbryt och kontakta plugin-programmets utvecklare. Plugin-programmet flyttas till undermappen Saved (Sparat) i mappen Extensions (Tillägg) och blir inte inläst igen. Om du vill läsa in plugin-programmet måste du installera det igen och flytta det till mappen Extensions (Tillägg). Mer information finns i Installera plugin-program.

När du öppnar appar med fmp-URL:er

Om en fmp-URL används för att öppna en delad app kan FileMaker Pro meddela dig om att sådana URL:er inte tillåts att öppna appar på den här värden. Detta gäller för både fmp- och fmpXX-URL:er, där XX är programmets huvudversionsnummer.

Så här aktiverar du den här aviseringen:

• Välj menyn Redigera > Inställningar (Windows) eller menyn FileMaker Pro > Inställningar (macOS), klicka på fliken Tillåtet och välj sedan Varna mig innan en fmp-URL öppnar en fil.

Om FileMaker Pro meddelar dig om att appen inte kan öppnas bör du göra något av följande:

• Välj Tillåt alltid fmp-URL:er för den här värden och klicka sedan på Öppna om du alltid vill tillåta att appar öppnas med en fmp-URL för den här värden. FileMaker Pro öppnar den anpassade appen och lägger till värden på din lista över tillåtna värdar. Inga fler notiser visas för den här värden.

• Klicka på Öppna för att öppna appen med URL:en utan att lägga till värden till listan över tillåtna värdar.

• Om du är osäker på om du bör tillåta att den anpassade appen öppnas klickar du på Avbryt och kontaktar den anpassade appens utvecklare.

Mer information finns i Öppna filer med en URL-adress.

Så här tar du bort värdar och plugin-program från tillåtet-listan:

1. Windows: Välj Redigera-menyn > Inställningar.

macOS: Välj FileMaker Pro-menyn > Inställningar.

2. Markera en eller flera värdar eller plugin-program på fliken Tillåtet och tryck sedan på Backsteg.

Kommentarer

• I FileMaker Pro tillåts automatiskt anslutningar till värdar med verifierade SSL-certifikat och inläsning av signerade plugin-program; de läggs inte till på tillåtet-listan.

• För varje konto i en dators operativsystem kontrollerar användaren vilka värdar och plugin-program som läggs till i den användarens tillåtet-lista. Användarens lista gäller för alla FileMaker Pro-filer som användaren öppnar.