Gå till objekt

Flyttar till angivet objekt i aktuell layout.

Tillval

• Objektnamn är det namngivna objekt som du vill göra aktivt i aktuell layout. Mer information finns i Namnge objekt.

• Repetition (tillval) ger dig möjlighet att välja antal repetitioner som ett fält ska gå till. Annars används standardvärdet 1. Det här alternativet ignoreras om objektet inte är ett fält.

Kompatibilitet

Produkt Stöds

FileMaker Pro

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud

Ja

FileMaker Data API

Ja

Anpassad webbpublicering

Ja

Ursprungsversion

8.5

Beskrivning

Det här scriptsteget använder ett objektnamn för att identifiera ett objekt. Du måste därför tilldela ett unikt objektnamn till varje objekt i en layout som du vill gå till.

Kommentarer

• Om det här scriptsteget anger ett objekt på en flikpanel eller på en glidpanel som inte ligger längst fram, väljs det angivna objektet och panelen där det ligger flyttas längst fram på panelkontrollen.

• Om scriptsteget anger ett fält på ett flytande fönster öppnas det flytande fönstret.

Exempel 1

Navigerar till ett fält med objektnamnet "Förnamn".

Kopiera
Gå till objekt [Objektnamn: "Förnamn"]

Exempel 2

Navigerar till fliken "Betalda" eller fliken "Obetalda" i en flikkontroll beroende på värdet för Fakturor::Status.

Kopiera
If [Fakturor::Status = "Betalda"]
    Gå till objekt [Objektnamn: "Fakturaredovisning Flik"]
Else If [Fakturor::Status = "Obetalda"]
    Gå till objekt [Objektnamn: "Fakturabetalning Flik"]
End If

Exempel 3

Navigerar till ett objekt vars namn motsvarar värdet för fältet Faktura::Status i den aktuella posten.

Kopiera
Gå till layout ["Fakturainformation"]
Gå till objekt [Objektnamn: Fakturor::Status]