Redigera kontoåtkomst för Claris-ID eller extern IdP

För filer som delas med FileMaker Cloud som värd autentiseras användare via Claris-ID- eller externa IdP-konton. I Claris Customer Console kan teamledare lägga till Claris-ID- eller externa IdP-användare i ett team och skapa grupper av användare. I en FileMaker Pro-fil kan du skapa och redigera Claris-ID- eller extern IdP-kontoåtkomst för grupper eller enskilda användare. Den behörighetsuppsättning du tilldelar en grupps åtkomst gäller för alla användare i den gruppen. För en enskild användares åtkomst gäller den behörighetsuppsättning du tilldelar användaren endast för den användaren.

Claris-ID- eller externa IdP-konton:

• definieras i Claris-ID eller ett externt identitetsleverantörssystem

• krävs för och fungerar endast i filer som delas med FileMaker Cloud som värd; inga andra kontotyper kan användas för att öppna den filen

• kan inte användas för att öppna en lokal fil

Obs!  Innan du hämtar en fil som delas från FileMaker Cloud måste du se till att den har ett aktivt FileMaker-filkonto med behörighetsuppsättningen Full åtkomst och är lösenordsskyddad.

Så här skapar eller redigerar du åtkomst för Claris-ID- eller externa IdP-konton:

1. Logga in med ett Claris-ID- eller externt IdP-konto i FileMaker Pro.

Mer information finns i Om Claris-ID- och externa IdP-konton.

2. Börja redigera ny eller befintlig kontoåtkomst för en Claris-ID- eller extern IdP-grupp eller -användare i dialogrutan Hantera säkerhet.

Mer information finns i Skapa och redigera kontoåtkomst.

3. För Autentisera via, välj Claris-ID – <Teamnamn> för Claris-ID- eller extern IdP-kontoåtkomst.

<Teamnamn> är namnet på det team vars grupper eller användare ska få åtkomst till filen.

4. Klicka på Ny om du vill ge åtkomst till en grupp eller en användare. Om du vill ändra en befintlig kontoåtkomstpost ska du markera användaren eller gruppen.

5. Klicka på Grupp eller användarnamn i informationsfönstret.

6. För att Gör så här

Ange en grupp

Välj ett gruppnamn under Grupper (för Claris-ID-grupper) eller Externa IdP-grupper.

Visa en lista över användarna i en Claris-ID-grupp

Klicka på Visa användare i gruppen bredvid gruppnamnet.

Ange en användare

Välj ett användarnamn under Användare (för Claris-ID-grupper) eller Externa IdP-användare.

Hitta en grupp eller användare i listan

Skriv några bokstäver ur namnet i sökrutan.

7. Om du vill skapa eller ändra grupper kan teamledare klicka på Hantera grupper för att gå till sidan Grupper i Claris Customer Console.

8. För Behörighet väljer, skapar eller redigerar du en behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

Vilken behörighetsuppsättning som tilldelas kontoåtkomsten avgör vad Claris-ID- eller den externa IdP-gruppen eller -användaren får göra i filen.

9. Om du vill aktivera kontoåtkomsten markerar du dess kryssruta.

Inaktivera kontoåtkomst för att till exempel konfigurera behörighetsuppsättningar innan du låter användare logga in.

10. Om du ger åtkomst till flera Claris-ID- eller externa IdP-grupper eller -användare kan du behöva ändra prioritet för kontoåtkomsten.

Mer information finns i Ändra prioritet för kontoåtkomst.

Kommentarer

• När du klickar i rutan under Grupp eller användarnamn kanske användare och grupper inte visas på listan om

• den användare du letar efter inte ingår i teamet eller det inte finns några användare i teamet

• du arbetar med en fil som inte delas med FileMaker Cloud som värd och du inte har någon internetanslutning just då

• du arbetar med en fil på en värd som inte tillhör teamet

• du är inte inloggad på ett Claris-ID- eller externt IdP-konto

• Mer information om att lägga till Claris-ID- eller externa IdP-användare i ett team och att skapa grupper finns i Claris Customer Console Hjälp.