Redigera OAuth-kontoåtkomst

För filer som delas med FileMaker Server som värd kan användare autentiseras via OAuth-identitetsleverantörer som Amazon, Google, Microsoft Azure AD eller en anpassad OAuth-identitetsleverantör. Med OAuth-kontoåtkomst kan du kontrollera åtkomst till dina filer via identitetsleverantörer från tredje part och kan även få tillgång till ytterligare säkerhetsåtgärder, som multifaktorautentisering, som kräver mer än en autentiseringsmetod.

Så här skapar eller redigerar du åtkomst för konton hos OAuth-identitetsleverantörer:

1. Börja redigera ny eller befintlig kontoåtkomst för en användare eller grupp med Oauth-identitetsleverantör i dialogrutan Hantera säkerhet.

Mer information finns i Skapa och redigera kontoåtkomst.

2. Välj Amazon, Google, Microsoft Azure AD eller Anpassad OAuth för Autentisera via.

I Tekniska specifikationer för FileMaker-plattformen finns en lista över anpassade OAuth-identitetsleverantörer som stöds.

3. Klicka på Nytt om du vill ge åtkomst till en användare eller grupp. Om du vill ändra en befintlig kontoåtkomstpost ska du markera användaren eller gruppen.

4. För att

Gör så här

Ge en användare åtkomst

Microsoft Azure AD eller anpassad OAuth: Under Grupp eller användare väljer du Användare.

Ange det Användarnamn för kontot som har definierats av OAuth-identitetsleverantören.

Ge en grupp åtkomst

Välj Grupp för Grupp eller användare. Ange det Gruppnamn eller, för Microsoft Azure AD, det Gruppnamn (Objekt-ID) som definierats av OAuth-identitetsleverantören.

5. För Behörighet väljer, skapar eller redigerar du en behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

Vilken behörighetsuppsättning som tilldelas kontoåtkomsten avgör vad användaren eller gruppen med OAuth-identitetsleverantör får göra i filen.

6. Om du vill aktivera ett konto markerar du dess kryssruta.

Inaktivera kontoåtkomst för att till exempel konfigurera behörighetsuppsättningar innan du låter användare logga in.

7. Microsoft Azure AD eller anpassad OAuth: Om du ger åtkomst till flera grupper eller användare kan du behöva ändra prioriteten för kontoåtkomst.

Mer information finns i Ändra prioritet för kontoåtkomst.

Kommentarer

• Du behöver ange ytterligare alternativ i Admin Console för att FileMaker Server ska kunna autentisera användare via en OAuth-identitetsleverantör. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.