Redigera åtkomst för Apple-ID-konton

För filer som delas från FileMaker Server kan användare autentiseras via identitetsleverantören Apple-ID. Kontoåtkomst med Apple-ID gör att du kan styra åtkomsten till dina filer via systemet Logga in med Apple. Det här systemet ger tillgång till ytterligare säkerhets- och sekretessfunktioner, som tvåfaktorsautentisering och möjlighet för användaren att logga in med en annan e-postadress än sin Apple-ID-adress.

Så här skapar eller redigerar du kontoåtkomst med Apple-ID:

1. Börja redigera ny eller befintlig kontoåtkomst för Apple-ID-användaren i dialogrutan Hantera säkerhet.

Mer information finns i Skapa och redigera kontoåtkomst.

2. För Autentisera via, välj Apple-ID.

3. Klicka på Nytt om du vill ge åtkomst till en användare. Om du vill ändra en befintlig kontoåtkomstpost ska du markera användaren.

4. För Användarnamn, ange eller ändra användarens e-postadress.

Den e-postadress du anger här kan vara vilken giltig e-postadress som helst där användaren kan ta emot e-post (e-postadressen för Apple-ID eller en annan e-postadress).

5. För Behörighet väljer, skapar eller redigerar du en behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

Vilken behörighetsuppsättning som tilldelas kontoåtkomsten avgör vad Apple-ID-användaren får göra i filen.

6. Om du vill aktivera ett konto markerar du dess kryssruta.

Inaktivera kontoåtkomst för att till exempel konfigurera behörighetsuppsättningar innan du låter användare logga in.

Kommentarer

• När en användare försöker logga in för första gången kan denna välja att använda antingen sin e-postadress för Apple-ID eller en annan e-postadress. Om man använder en annan e-postadress får man en verifieringskod att ange, som kopplar samman den e-postadress användaren vill använda med e-postadressen för dennas Apple-ID. Om e-postadressen man använder överensstämmer med e-postadressen i steg 4, öppnas filen i FileMaker Pro med den behörighetsuppsättning som valdes i steg 5.

• Du behöver ange ytterligare tillval i Admin Console för FileMaker Server för att kunna autentisera användare med identitetsleverantören Apple-ID. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.