Een tabbladbesturingselement toevoegen

1. Kies in de lay-outmodus in het venstermenu voor lay-outs de gewenste lay-out.
  2. In de statusbalk:
    • Windows: klik op de pijl naast het Tabbladbesturingselement-gereedschap Tabbladbesturingselement-gereedschap of Schuifbesturingselementgereedschap Schuifbesturingselementgereedschap en kies Tabbladbesturingselement, en sleep vervolgens de kruiscursor om het tabbladbesturingselement te tekenen.
    • macOS: houd het Tabbladbesturingselement-gereedschap Tabbladbesturingselement-gereedschap of Schuifbesturingselementgereedschap Schuifbesturingselementgereedschap ingedrukt en kies Tabbladbesturingselement, en sleep vervolgens de kruiscursor om het tabbladbesturingselement te tekenen.
  3. Als u het tabblad een naam wilt geven, doet u in het dialoogvenster Tabbladbesturingselement instellen het volgende:
    • Typ bij Naam tabblad een naam voor dit tabblad.
  4. Klik op Maken.
  5. Herhaal stappen 3 en 4 om extra tabbladen te maken.
  6. Als u dezelfde stijl wilt toepassen op alle tabbladen in dit tabbladbesturingselement, selecteert u Tabbladen delen een enkele stijl.
  7. Kies bij Standaard voorste tabblad het paneel dat u vooraan wilt plaatsen wanneer u overschakelt van de lay-outmodus naar een andere modus.

Wanneer u vanuit een andere modus naar de modus Lay-out schakelt, is het voorste tabblad hetgene dat als laatste in de vorige modus was weergegeven.

8. Kies de gewenste opties voor Tabuitvulling: Links uitlijnen, Centreren, Rechts uitlijnen en Uitvullen.
  9. Kies de gewenste opties voor Tabbreedte: Labelbreedte, Labelbreedte + marge van, Breedte van breedste label, Minimum van of Vaste breedte van.
  10. Voor Labelbreedte + marge van, Minimum van of Vaste breedte van kiest u de gewenste eenheid: inch, centimeter of punten en voert u een waarde in het vak in.
  11. Klik op OK.
  12. Als u objecten wilt toevoegen aan het tabblad, gebruikt u het lay-outgereedschap op de statusbalk of in het menu Invoegen, of sleept u objecten naar het tabblad.