Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning

Behörighetsuppsättningarna kan begränsa den utökade behörigheten, som avgör om och hur en delad fil ska vara åtkomlig.

Så här ändrar du den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning:

1. Börja redigera en ny eller befintlig behörighetsuppsättning i dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

Obs!  Om kommandot Arkiv > Hantera > Säkerhet är nedtonat tillåter inte din behörighet att du väljer det. Läs om en annan möjlighet att ändra utökad behörighet nedan.

2. Markera den utökade behörighet du vill aktivera och markera dem som du vill inaktivera i listan Utökad behörighet.

Följande tabell innehåller den utökade standardbehörighet som är tillgänglig.

3. Nyckelord

Utökad behörighet

... bestämmer om en behörighet tillåter

fmwebdirect

Åtkomst via FileMaker WebDirect

Åtkomst till en databasfil från en webbläsare via FileMaker WebDirect.

fmxdbc

Åtkomst via ODBC/JDBC

Att användaren öppnar en databasfil som en ODBC- eller JDBC-datakälla.

fmapp

Åtkomst via FileMaker-nätverk

Att en delad fil öppnas via FileMaker Pro eller FileMaker Go.

fmreauthenticate10

Kräv ny autentisering efter det angivna antalet minuter i viloläge/bakgrunden

Att öppna en fil i FileMaker Go utan att behöva logga in igen efter viloläge eller efter användning av annat program. Avgör också efter hur lång tid FileMaker Pro eller FileMaker Go kopplas bort från en FileMaker-värd (kanske eftersom nätverksanslutningen bryts eller enheten går in i viloläge) innan användaren måste autentisera sig igen för att återansluta automatiskt.

Standardtiden är 10 minuter. Information om hur du ändrar standardtiden finns i Skapa och redigera utökad behörighet.

fmxml

Åtkomst via XML-webbpublicering

Åtkomst till en databasfil från en webbläsare eller ett annat program via XML-webbpublicering på en FileMaker-värd som stöds.

fmphp

Åtkomst via PHP-webbpublicering

Att ansluta till en databasfil från en webbläsare eller ett annat program via PHP-webbpublicering på en FileMaker-värd som stöds.

fmrest

Åtkomst via FileMaker Data API

Åtkomst till en databasfil från en webbtjänst via FileMaker Data API på en FileMaker-värd som stöds. Mer information finns i FileMaker Data API Guide.

fmextscriptaccess

Tillåt att Apple events och ActiveX utför FileMaker-åtgärder

Att ansluta till en databasfil från ett annat program.

fmurlscript

Tillåt att URL:er kör FileMaker-script

Att köra ett script från en URL-adress eller via Genvägar. Mer information finns i Öppna filer med en URL-adress och Köra scripts via Genvägar.

fmodata

Åtkomst via OData

Åtkomst till en databasfil på en FileMaker-värd som stöds från ett klientprogram med OData-kapacitet. Mer information finns i FileMaker OData-guiden.

fmplugin

Kontrollera plugin-programmens åtkomst mellan filer

Att plugin-program anropas i en källfil för att få åtkomst till en målfil. Mer information finns i Om att kontrollera plugin-programmens åtkomst mellan filer.

Kommentarer

• Skapa inte utökade behörigheter som inleds med "fm"; nyckelord med detta prefix är reserverade för Claris.

• När du aktiverar utökad behörighet gör du det bara tillåtet för vissa behörighetsuppsättningar att använda delade data. För att den delade informationen faktiskt ska kunna användas måste du också konfigurera delning för den önskade typen av åtkomst. Mer information finns i Dela filer i ett nätverk, Dela FileMaker Pro-data via ODBC eller JDBC eller Publicera databaser på webben.

• När du konfigurerar inställningar för delning via FileMaker-nätverket, ODBC/JDBC eller FileMaker WebDirect kan du aktivera delning för alla användare eller vissa behörighetsuppsättningar, förutsatt att din egen behörighetsuppsättning tillåter detta. Metoden är tillgänglig för all kontoåtkomst som har en behörighetsuppsättning med behörigheten Hantera utökad behörighet och den kan därför användas med kontoåtkomst som inte har behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Mer information finns i Ändra annan behörighet, Dela filer i ett nätverk, Använda ODBC och JDBC tillsammans med FileMaker Pro eller Publicera databaser med FileMaker WebDirect.

• Om en fil har konfigurerats för att spara lösenordet i Autentiseringshanteraren (Windows) eller nyckelhanteraren (macOS, iOS och iPadOS) och den utökade behörigheten fmreauthenticate är aktiverad, kommer du inte att bli tillfrågad om kontouppgifter, såvida inte lösenordet är ogiltigt eller om det aktuella kontonamnet inte matchar kontonamnet som lagrats i Autentiseringshanteraren eller nyckelhanteraren.