Publicera databaser med FileMaker WebDirect

Med FileMaker Pro kan du utforma layouter och dela dem med användare i FileMaker WebDirect och låta dem söka, bläddra och ändra data i webbläsaren.

• Använd FileMaker WebDirect när du snabbt och lätt vill publicera de layouter som du skapar i FileMaker Pro som webbsidor. Du kan skapa layouter för FileMaker Pro-användare och webbanvändare med samma designverktyg.

• Automatisera enkla uppgifter som att hitta poster, eller automatisera mer komplicerade uppgifter med scriptsteg som är kompatibla med FileMaker WebDirect. Mer information finns i Automatisera uppgifter med scripts.

• Använd konton och behörighetsuppsättningar för att styra säkerheten för din anpassade app. Mer information finns i Hantera säkerhet.

FileMaker WebDirect är tillgängligt för databaser som FileMaker Server eller FileMaker Cloud är värd för och innehåller all programvara som du behöver för att kunna publicera layouter från din databas som webbsidor i ett lokalt nätverk eller intranät. Med en internetanslutning (vanligen från en internetleverantör) och en IP-adress kan du publicera material direkt till alla användare på internet.

Så här publicerar du databaser på webben:

1. Öppna databasfiler i FileMaker Pro.

2. Välj Arkiv > Delning > Konfigurera för FileMaker WebDirect för att öppna dialogrutan med inställningar för FileMaker WebDirect.

3. Välj namnet på den fil i listan över öppna filer som ska publiceras på webben.

4. Välj vilka användare som ska ha tillgång till filen.

5. Välj

För att

Alla användare

Ge åtkomst till alla som har IP-adressen eller domännamnet till servern som är värd för databasen.

Ange användare för varje behörighetsuppsättning

Ge utvalda användare åtkomst till den anpassade appen i FileMaker WebDirect.

Användare kan uppmanas att ange sitt kontonamn och lösenord för kontoåtkomst som angetts i dialogrutan Hantera säkerhet, beroende på inställningen i dialogrutan Filtillval. Mer information finns i Ange filtillval.

Inga användare

Förhindra att användare får åtkomst till den anpassade appen i FileMaker WebDirect.

6. Upprepa steg 3 och 4 för varje databas du vill publicera.

7. Klicka på OK eller välj ytterligare inställningar.

8. Överför databasfilerna till FileMaker Server eller FileMaker Cloud. Mer information finns i Överföra filer till en värd.

Kommentarer

• Webbanvändare kan öppna anpassade appar utan att ange ett lösenord om du ställer in gästkontot för webbåtkomst. I FileMaker Pro aktiverar du gästkontot och tilldelar det en behörighetsuppsättning som har åtkomst via utökad behörighet för FileMaker WebDirect. Information om hur du aktiverar gästkontot för FileMaker WebDirect finns i Om kontona Admin och Gäst.

• Om du vill förhindra att ett filnamn visas som en fil som användare kan öppna med FileMaker WebDirect ska du markera Visa inte i värdens fillista i dialogrutan Inställningar för FileMaker WebDirect. Det här är ett bra val för filer som måste vara öppna men inte bör kunna användas direkt av användarna. Det kan röra sig om relaterade databaser, filer med externa scripts eller filer som används för att generera en värdelista.

• Mer information om FileMaker WebDirect (inklusive information om åtkomst till publicerade anpassade appar i webbläsare och att arbeta med containerfält) finns i Guide för FileMaker WebDirect.