Met behulp van het vak Snel openen

Met het vak Snel openen hebt u snel toegang tot uw FileMaker Pro-apps en tot de lay-outs en scripts in geopende apps. In alle modi kunt u beginnen met het typen van een naam in het vak en vervolgens een overeenkomend item kiezen. Als u een item kiest voor apps en lay-outs, wordt het geopend. Als u een script kiest, wordt het geopend of uitgevoerd, afhankelijk van uw bevoegdheden.

Het vak Snel openen weergeven:

• Druk op de sneltoets:

• Windows: Ctrl+K

• macOS: Command-K

• Of kies Bestand > Snel openen.

Als u het vak Snel openen wilt sluiten zonder een item te kiezen, drukt u op Esc (Escape). In Windows kunt u ook ergens buiten het vak klikken om het te sluiten.

Items in het vak Snel openen gebruiken:

1. Typ wat u zoekt: De resultaten worden tijdens het typen in de lijst weergegeven.

Pictogrammen in de lijst geven het type van elk item aan (zie hieronder).

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

3. Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

Open een FileMaker Pro-app

Pictogram van de FileMaker Pro-app

Dubbelklik op (Windows) of klik op (macOS) de naam van de app.

Of gebruik de pijltoetsen om de app te selecteren en druk op Enter.

Open een lay-out in een geopende app

Lay-outpictogram

Dubbelklik op (Windows) of klik op (macOS) de lay-outnaam.

Of gebruik de pijltoetsen om de lay-out te selecteren en druk op Enter.

Tip  Als u de lay-out in een nieuw venster wilt openen, drukt u tijdens het openen op Alt (Windows) of Option (macOS). Het pictogram verandert om deze actie aan te geven.

Pictogram Indeling in nieuw venster

Open een script dat u kunt wijzigen in een geopende app

Pictogram script openen

Klik op de scriptnaam.

Of gebruik de pijltoetsen om het script te selecteren en druk op Enter.

Tip  Als u een script wilt uitvoeren dat u kunt wijzigen, drukt u op Alt (Windows) of Option (macOS) terwijl u het script kiest. Het pictogram verandert om deze actie aan te geven.

Pictogram script uitvoeren

Voer een script uit waarvan u alleen de bevoegdheden hebt om het uit te voeren in een geopende app

Script uitvoeren

Klik op de scriptnaam.

Of gebruik de pijltoetsen om het script te selecteren en druk op Enter.

Opmerkingen

• Het vak Snel openen zoekt naar:

Als u een item wilt uitsluiten van de zoekactie, kunt u de vereiste bevoegdheden verwijderen of het item uitsluiten van het bijbehorende menu. U kunt bijvoorbeeld een script of lay-out uitsluiten door het niet op te nemen in respectievelijk scripts of lay-outmenu's.

• macOS: U kunt het vak snel openen overal op het scherm slepen.