Het licentiecertificaatbestand vervangen

Nadat u FileMaker Pro heeft geïnstalleerd en een licentiecertificaatbestand (.fmcert) heeft opgegeven, kunt u het licentiecertificaatbestand indien nodig vervangen. Mogelijk moet u dit doen, bijvoorbeeld omdat het onderhoudscontract voor uw huidige licentiecertificaatbestand is verlopen.

Zie de FileMaker Pro Installatiehandleiding voor meer informatie over het licentiecertificaatbestand.

Het licentiecertificaatbestand vervangen:

1. Start FileMaker Pro.

2. Als het dialoogvenster FileMaker Pro-licentie wordt weergegeven, klikt u op Licentie invoeren.

Als dat niet het geval is, kiest u het menu Help > FileMaker-licentie vervangen en klikt u op Licentie invoeren.

3. Klik op Bladeren en kies uw nieuwe licentiecertificaatbestand.

Opmerkingen

U kunt ook een van deze methoden gebruiken om het licentiecertificaatbestand te vervangen:

• macOS: Sluit FileMaker Pro af en sleep vervolgens uw nieuwe licentiecertificaatbestand naar het FileMaker Pro-toepassingspictogram.

• Verwijder FileMaker Pro en installeer het opnieuw. Als u de installatie ongedaan maakt, wordt het huidige licentiecertificaatbestand verwijderd. Wanneer u opnieuw installeert, kunt u uw nieuwe licentiecertificaatbestand specificeren. Raadpleeg de FileMaker Pro Installatiehandleiding.