Instellingen opslaan voor de Developer-hulpprogramma's

Opmerking  Deze functie is beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

Wanneer u in FileMaker Pro een aangepaste reeks bestanden maakt, kunt u de instellingen opslaan die u in het dialoogvenster ‘Developer-hulpprogramma's’ opgeeft en deze opnieuw gebruiken. De instellingen bevatten ook de lijst van de te wijzigen bestanden.

Zo slaat u een instellingenbestand op:

1. Sluit alle databasebestanden die u wilt aanpassen.
  2. Kies Gereedschappen > Developer-hulpprogramma's.
  3. Klik op Toevoegen om de bestanden te zoeken die u wilt aanpassen.
  4. Als u meerdere bestanden toevoegt, dubbelklikt u op een bestand in de lijst om het primaire bestand op te geven.
  5. Selecteer de benodigde instellingen voor Developer-hulpprogramma's. Raadpleeg Developer-hulpprogramma's gebruiken.
  6. Klik in het vak Oplossingsopties op Opgeven en selecteer de vereiste opties. Raadpleeg Opties opgeven voor de Developer-hulpprogramma's.
  7. Klik op Instellingen opslaan.
  8. Kies een locatie en bestandsnaam voor het instellingenbestand.
  9. Klik op Opslaan.

De extensie .sav wordt automatisch toegevoegd en mag niet worden gewijzigd.