De licentiestatus van een gebruiker wijzigen (FileMaker Cloud)

Opmerking  De volgende informatie is bedoeld voor FileMaker Cloud-teambeheerders.

U kunt een teamlicentie toewijzen aan net zoveel gebruikers als er licenties beschikbaar zijn voor het team. Een gebruiker met een teamlicentie is een gelicentieerde gebruiker.

Verwijder een licentie van gebruikers wanneer u niet langer wilt dat ze toegang hebben tot bronnen van het team (bijvoorbeeld als de gebruiker geen apps op maat hoeft te gebruiken) of wanneer een andere gebruiker de licentie moet gebruiken.

Zo wijzigt u de licentiestatus van een gebruiker:

1. Op de pagina Gebruikers klikt u op menu Opties voor de gebruiker.
  2. Kies Toevoegen als gelicentieerde gebruiker of Verwijderen als gelicentieerde gebruiker.
  3. Wanneer u een licentie van een gebruiker verwijdert, verandert dit niets aan het team waardoor ze worden beheerd.

Opmerkingen

• Wanneer u een licentie van een gebruiker verwijdert, hebben ze nog steeds toegang tot gegevens totdat ze zich afmelden bij Claris ID. Als u direct wilt voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot gegevens, moet u de verbinding met clients verbreken in FileMaker Cloud Admin Console. Raadpleeg Met databases en klanten werken.
  • Als u aanvullende licenties wilt kopen, moet u uw abonnement upgraden op het tabblad Abonnement > Overzicht. Raadpleeg Uw abonnement upgraden (FileMaker Cloud).