Använda rutan Öppna snabbt

I rutan Öppna snabbt får du snabb åtkomst till dina FileMaker Pro-appar samt till layouter och script i öppna appar. I alla lägen kan du börja skriva ett namn i rutan och sedan välja ett matchande objekt. Om du väljer en app eller layout så öppnas den. Om du väljer ett script öppnas eller körs det, beroende på din behörighet.

Så här visar du rutan Öppna snabbt:

• Tryck på kortkommandot:

• Windows: Ctrl+K

• macOS: Kommando-K

• Eller välj Arkiv > Öppna snabbt.

Om du vill stänga rutan Öppna snabbt utan att välja något objekt trycker du på Esc (Escape). I Windows kan du också klicka var som helst utanför rutan för att stänga den.

Så här använder du objekt i rutan Öppna snabbt:

1. Skriv vad du letar efter – resultaten visas i listan när du skriver.

Ikonerna i listan anger typen för respektive objekt (visas nedan).

2. Gör något av följande:

3. För att

Gör så här

Öppna en FileMaker Pro-app

Ikon för FileMaker Pro-app

Dubbelklicka (Windows) eller klicka (macOS) på appnamnet.

Eller använd piltangenterna för att markera appen och tryck sedan på Retur.

Öppna en layout i en öppen app

Ikon för layout

Dubbelklicka (Windows) eller klicka (macOS) på layoutnamnet.

Eller använd piltangenterna för att markera layouten och tryck sedan på Retur.

Tips  Om du vill öppna layouten i ett nytt fönster trycker du på Alt (Windows) eller Alt (macOS) medan du öppnar. Ikonen ändras för att visa den här åtgärden.

Layout i nytt fönster ikon

Öppna ett script som du har behörighet att ändra i en öppen app

Ikon för att öppna script

Klicka på scriptnamnet.

Eller använd piltangenterna för att markera scriptet och tryck sedan på Retur.

Tips  Om du vill köra ett script som du har behörighet att ändra trycker du på Alt (Windows) eller Alt (macOS) medan du väljer scriptet. Ikonen ändras för att visa den här åtgärden.

Ikon för att köra script

Köra ett skript som du bara har behörighet att köra i en öppen app

Utför script

Klicka på scriptnamnet.

Eller använd piltangenterna för att markera scriptet och tryck sedan på Retur.

Kommentarer

• Rutan Öppna snabbt söker efter:

Om du vill utesluta ett objekt från sökningen kan du ta bort dess behörigheter eller utesluta det från motsvarande meny. Du kan till exempel utesluta ett script eller en layout genom att inte inkludera det i menyerna Scripts eller Layout.

• macOS: Du kan dra rutan Öppna snabbt vart som helst på skärmen.