Lösa datafel

När du laddar upp SIS-data till Apple School Manager kan det hända att det finns fel i uppgifterna. Apple School Manager-connectorn erbjuder åtgärder som kan användas för att felsöka och åtgärda fel i SIS-data:

• Validate Apple School Manager ZIP file – Validerar data mot valideringsregler i Apple School Manager och genererar en felrapport som identifierar felen i CSV-filerna. Det här steget ingår som standard i alla SIS-mallar.

Du visar och laddar ner filen genom att öppna Claris Connect och gå till fliken History för flödet, klicka på det flöde där felen förekommer och sedan klicka på View report bredvid valideringssteget.

Läs mer i Troubleshooting Apple School Manager integration issues i Claris Connect Hjälp

• Patch Apple School Manager CSV data – Modifierar data temporärt i CSV-filer enligt vanliga felscenarier, så att flödet sannolikt kan köras. Det här steget kan läggas till i alla flöden där data laddas upp till Apple School Manager. Läs mer i Patching data errors in Apple School Manager CSVs i Claris Connect Hjälp.