Använda Claris Connect

Här är några viktiga begrepp som är bra att känna till när du använder Claris Connect:

• Claris Connect bygger på konceptet med flöden som används för att automatisera dagliga uppgifter och processer i verksamheten.

• Du skapar och använder projekt för att ordna flödena.

• Claris Connect erbjuder också en uppsättning färdiga flöden som kallas mallar.

Du använder en mall för att skapa ett projekt och ett flöde som automatiserar dataöverföringen mellan SIS-systemet och Apple School Manager.

Läs mer om Claris Connect concepts i Claris Connect Hjälp.

Krav

1. Ett licensierat konto för Apple School Manager som skapas med ditt hanterade Apple-konto. Du måste ha ditt lösenord för Apple School Manager. För kontot behövs också följande:

• Tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-konto. Mer information om tvåfaktorsautentisering för Apple-konto.

• Rollen Administratör, Platsansvarig eller Personansvarig så att du har den behörighet som krävs.

• Åtkomst till skoldistriktets SIS-portal: Du behöver webbadress för domänen, användarnamn och lösenord.

2. En e-postinbjudan om att registrera dig för Claris Connect.

Inbjudan att registrera sig för Claris Connect för att synkronisera data med Apple School Manager

Obs!  Du får en Claris Connect-licens utan kostnad med ditt Apple School Manager-konto. Om Apple School Manager-licensen förfaller har du inte längre licens att använda Claris Connect.