Skapa flödet i Claris Connect

När du har allt som behövs på plats använder du en mall för att skapa flödet. Det förenklar processen. Här är en översikt:

1. Gå till https://connect.claris.com/ och logga in med ditt hanterade Apple-konto.

2. Gå till sidan Templates och klicka på ikonen för den mall du vill använda för att skapa flödet.

3. Läs informationen om vad som behövs för att slutföra flödeskonfigurationen och klicka på Next.

4. Använd länkarna på sidan Connect för att ansluta dina konton.

• För mallen OneRoster SIS behöver du ansluta din OneRoster-domän och ditt Apple School Manager-konto.

• För andra SIS-mallar behöver du ansluta ditt SIS-konto och ditt Apple School Manager-konto.

• För mallen OneRoster CSV behöver du ansluta ett Claris Connect-filkonto och ditt Apple School Manager-konto.

5. Klicka på Next när båda kontona är anslutna.

6. På sidan Configure:

• För SIS-mallar, välj dag, tid och tidszon när flödet ska köras.

• För OneRoster CSV-mallen, fortsätt till nästa steg.

7. Klicka på Next för att gå till sidan Finish och klicka sedan på Go to Project.

8. Klicka på Start om du vill aktivera alternativet att spara begärande- och svarsdata.

Du kan visa begärande- och svarsdata för varje steg i en flödeskörning på fliken History. Läs mer i Viewing flow history i Claris Connect Hjälp.

Gratulerar! Du har konfigurerat flödet.

• SIS-flöden körs automatiskt enligt det schema du har angett.

• CSV-flöden löser ut när du laddar upp en ZIP-fil till Claris Connect-filkontot med hjälp av en SFTP-klient.

Obs!  SIS-flöden, som använder verktyget Scheman för att lösa ut flödeskörningar, kan startas manuellt med knappen Run now på flödessidan. Läs mer i Manually run a flow i Claris Connect Hjälp.