Gegevens bijwerken tussen FileMaker - en Claris Studio-gegevensbronnen

Over het algemeen werkt het opslaan van gegevens in een Claris Studio-gegevensbron hetzelfde als het opslaan van gegevens in een FileMaker Pro-tabel. Zo slaan FileMaker-clients wijzigingen in gegevens van Claris Studio op wanneer u een veld verlaat of naar een andere record gaat. Raadpleeg Gegevens in records vastleggen voor meer informatie. Aangezien Claris Studio-gegevens echter door andere software worden bestuurd en interactief kunnen worden gebruikt door gebruikers die in Claris Studio werken, kunt u bepaalde acties uitvoeren om er zeker van te zijn dat u de recentste recordgegevens en het recentste tabelschema hebt.

Zo geeft u de recentste gegevens weer uit een Claris Studio-gegevensbron:

1. Open het bestand met de koppeling naar de Claris Studio-gegevensbron.

2. Kies in de bladermodus Records > Venster vernieuwen.

De huidige gegevens, met inbegrip van gegevens die door gebruikers buiten FileMaker-clients zijn ingevoerd, verschijnen op het scherm. U kunt de interne cache ook wissen met de Venster vernieuwen scriptstap.

Voor Claris Studio-gegevens gebruiken FileMaker-clients "optimistische vergrendeling" om gegevensinvoer te regelen. FileMaker-clients vernieuwen gegevens niet automatisch wanneer u gegevens gaat invoeren in een record van Claris Studio of wanneer u een zoekopdracht uitvoert op Claris Studio-gegevens.

Veldschema synchroniseren tussen een gegevensbron van FileMaker en van Claris Studio:

1. Als u nog niet bent aangemeld met uw Claris ID, kiest u het menu Bestand > Aanmelden bij Claris ID, en meldt u zich vervolgens aan.

2. Kies Bestand > Beheren > Database.

3. In het dialoogvenster Database beheren klikt u op het tabblad Velden.

4. Kies in de lijst Tabel de tabel waarmee u wilt werken.

FileMaker Pro toont velden uit de Claris Studio-tabel. De veldnamen worden cursief weergegeven.

Als u de gewenste tabel uit de Claris Studio-gegevensbron niet ziet, moet u de tabel nog toevoegen. Raadpleeg Verbinding maken met externe gegevensbronnen.

5. Klik op Synchroniseren.

FileMaker Pro werkt het schema tussen de Claris Studio-gegevensbron en de 'schaduwtabel' bij. Het veldschema is ongewijzigd in de gegevensbron. U hebt het FileMaker Pro-tabelschema alleen bijgewerkt met nieuwe of ontbrekende velden. U verwijdert bijvoorbeeld een veld uit een Claris Studio-tabel in de relatiegrafiek. Als u daarna opnieuw op Synchroniseren klikt, zal het veld uit de Claris Studio-gegevensbron opnieuw verschijnen.