Scripts uitvoeren via Opdrachten

Met FileMaker Pro (vanaf macOS Monterey 12.0) en met FileMaker Go kunt u in macOS, iOS en iPadOS FileMaker-scripts uitvoeren via de Opdrachten-app of via Siri-spraakopdrachten. Hiervoor moet u elk script dat moet worden doorgegeven aan Opdrachten inschakelen in uw FileMaker Pro-bestand en een opdracht voor die scripts maken. U kunt dan de opdracht gebruiken om de scripts uit te voeren.

Opdrachten maken en uitvoeren:

1. Open het bestand in FileMaker Pro en stel het doorgeven van scripts in:

Scripts worden doorgegeven aan Opdrachten zodra die instellingen zijn ingeschakeld op de huidige Mac of bij de eerste keer dat het bestand wordt geopend door FileMaker Pro op een andere Mac of door FileMaker Go op een apparaat met iOS of iPadOS. Voor een gehost bestand worden de wijzigingen kort na de wijzigingen van kracht voor verbonden clients.

2. Maak in Opdrachten een opdracht die de doorgegeven scripts gebruikt. In de opdracht:

1. Zoek naar de FileMaker Pro-app (macOS) of FileMaker Go-app (iOS, iPadOS) en voeg de actie FileMaker-script uitvoeren toe aan de opdracht.

2. Geef het bestand, een script en een optionele scriptparameter op.

3. Om de opdracht die u in stap 2 hebt gemaakt uit te voeren:

• Voer de opdracht uit in Opdrachten.

• Zeg de naam van de opdracht met behulp van Siri.

De eerste keer dat de opdracht wordt uitgevoerd, kunt u gevraagd worden om de opdracht toestemming te geven om gegevens te delen met FileMaker Pro. Voor elke actie voor FileMaker-script uitvoeren in de opdracht wordt FileMaker Pro of FileMaker Go geopend (als die nog niet open is), wordt het opgegeven bestand geopend en wordt het script uitgevoerd.

Zie voor meer informatie over het maken en uitvoeren van opdrachten de documentatie voor Opdrachten.

Opmerkingen

• Standaard is voor alle bestanden met doorgegeven scripts het uitvoeren ingeschakeld. Om uit te schakelen dat alle doorgegeven scripts in een bestand uitgevoerd kunnen worden via Opdrachten, kunnen gebruikers van FileMaker Pro of FileMaker Go het bestand uitschakelen in de voorkeuren. Zie voor FileMaker Pro Voorkeuren voor Opdrachten instellen (macOS). Zie voor FileMaker Go de FileMaker Go Ontwikkelaarsgids.

• Opdrachten kunnen lokale of gehoste FileMaker Pro-bestanden openen om scripts uit te voeren. Net als bij het openen van een FileMaker Pro-bestand op een andere manier, moet u zich mogelijk aanmelden wanneer u een bestand opent via een opdracht. Om te voorkomen dat u zich elke keer moet aanmelden bij het uitvoeren van een opdracht, selecteert u Wachtwoord opslaan in Keychain Access wanneer u zich aanmeldt of stelt u de optie Aanmelden met in het dialoogvenster Bestandsopties in FileMaker Pro in.

• Als u een scriptparameter instelt in een opdracht, gebruikt u de Get (ScriptParameter) functie in uw FileMaker-script om de waarde van de parameter op te halen.