Gebruikershandleiding voor Claris Connect voor Apple School Manager

Welkom! In deze handleiding wordt beschreven hoe Apple School Manager en Claris Connect samenwerken om verbinding te maken met uw studenteninformatiesystemen (SIS) of schoolgegevens te uploaden in de bestandsindeling CSV (bestand met door komma's gescheiden waarden).

Apple School Manager is een webgebaseerde portal voor IT-beheerders van scholen waarin SISes- en CSV-schoolgegevens kunnen worden opgenomen. Dankzij deze integratie kunt u de gegevens van uw district naar Apple School Manager uploaden. Zie Gebruikershandleiding Apple School Manager.

Claris Connect is een cloudgebaseerd integratieplatform waarmee u volledige workflows kunt maken door toepassingen (ook wel apps genoemd) te verbinden. Met Claris Connect kunt u een dagelijkse gegevensoverdracht van uw SIS naar Apple School Manager instellen. De gegevensoverdracht wordt vervolgens automatisch uitgevoerd. U kunt ook CSV-bestanden met schoolgegevens naar Apple School Manager uploaden met behulp van een SFTP-client (Secure File Transfer Protocol) en een Claris Connect-bestandsaccount.

Doelgroep

Deze handleiding is bedoeld voor IT-beheerders van schooldistricten die:

• Toegang hebben tot de SIS-portal of CSV-schoolgegevens van hun district

• Toegang hebben tot de Apple School Manager-portal van hun district

• Zijn uitgenodigd om een Claris Connect-account te maken voor de organisatie van hun district (ook wel een team genoemd in Claris Connect)

Opmerking  Nadat uw school zich heeft aangemeld voor Claris Connect voor Apple School Manager, ontvangt u een e-mail met de uitnodiging om het configuratieproces te starten.

Ondersteunde SIS's

Claris Connect ondersteunt Aeries, Follett Aspen en Skyward, evenals alle andere SIS's die voldoen aan de specificatie OneRoster 1.1 of 1.2. Raadpleeg Claris Connect Help voor meer informatie over het werken met uw SIS:

CSV-bestanden uploaden met behulp van een SFTP-client

Zie Schoolgegevens naar Apple School Manager uploaden in Claris Connect Help voor meer informatie over het uploaden van CSV-bestanden met behulp van een SFTP-client.