Uw flow in Claris Connect maken

Als u alle voorwaarden hebt ingesteld, gebruikt u een sjabloon om uw flow te maken, waardoor het proces wordt gestroomlijnd. Hier volgt een werkwijze:

1. Ga naar https://connect.claris.com/ en meld u aan met uw Beheerde Apple Account.

2. Klik op de pagina Templates op het pictogram voor de sjabloon die u wilt gebruiken voor het maken van de flow.

3. Lees de informatie die nodig is om het instellen van de flow te voltooien en klik op Next.

4. Gebruik de koppelingen op de pagina Connect om uw accounts te koppelen.

• Voor de OneRoster SIS-sjabloon moet u uw OneRoster-domein en uw Apple School Manager-account koppelen.

• Voor andere SIS-sjablonen moet u uw SIS-account en uw Apple School Manager-account koppelen.

• Voor de OneRoster CSV-sjabloon moet u een Claris Connect-bestandsaccount en uw Apple School Manager-account koppelen.

5. Als beide accounts zijn gekoppeld, klikt u op Next.

6. Ga op de pagina Configure als volgt te werk:

• Selecteer voor SIS-sjablonen de dag, het uur en de tijdzone voor de flow die wordt uitgevoerd.

• Ga voor de OneRoster CSV-sjabloon verder met de volgende stap.

7. Klik op Next om naar de pagina Finish te gaan en klik vervolgens op Go to Project.

8. Klik op Start om de optie voor het opslaan van aanvraag- en antwoordgegevens in te schakelen.

U kunt de aanvraag- en antwoordgegevens voor elke stap van een flow die wordt uitgevoerd, bekijken op het tabblad History. Zie Viewing flow history in Claris Connect Help.

Gefeliciteerd! U hebt uw flow ingesteld.

• SIS-flows worden automatisch uitgevoerd volgens het schema dat u hebt ingesteld.

• CSV-flows worden geactiveerd zodra u met behulp van een SFTP-client een ZIP-bestand naar uw Claris Connect-bestandsaccount uploadt.

Opmerking  SIS-flows die gebruikmaken van het hulpprogramma Schema's om flows te activeren, kunnen handmatig worden gestart met de knop Run now op de pagina Flows. Zie Manually run a flow in Claris Connect Help.