Publicera data på statiska webbsidor

När du använder statisk publicering exporterar du data till en webbsida och lägger sedan till webbsidan i din befintliga webbplats. Webbanvändarna öppnar din webbplats, inte din databas.

Statisk publicering kan vara ett bra alternativ om

• dina data inte ändras så ofta
  • du inte har permanent tillgång till internet
  • du inte vill att användarna ska ansluta direkt till din databas.

Om du ska publicera statiska data måste du ha följande:

• en webbplats som lagras på en webbserver
  • en dator ansluten till internet eller ett intranät (du behöver bara vara ansluten när du överför webbsidan till webbservern)
  • ett program där du kan kopiera (överföra) filer till webbserverprogrammet

Obs!  Statiska webbsidor kan inte använda åtkomstbehörigheten för FileMaker Pro för skydd. Läs webbserverdokumentationen eller kontakta Internetleverantören/nätverksadministratören för information om säkerhetstillvalen.

Så här publicerar du statiska data från FileMaker Pro:

1. Följ stegen 1-12 i Exportera data från FileMaker Pro för att exportera en HTML-tabell eller en XML-fil.
    • Exportera en HTML-tabell om du vill generera en tabell med data som kan visas i kompatibla webbläsare. Du kan ändra utformningen i ett program för textredigering eller webbsidesredigering.
    • Exportera en XML om du vill ändra informationens utseende programmässigt.
  2. Kopiera den nya webbsidan till din webbserver.
  3. Lägg till länkar från befintliga webbsidor på din nya webbsida.