Dela filer i ett nätverk > Dela och vara värd för filer
 

Dela och vara värd för filer

För att kunna dela en fil måste du öppna den med ett konto som har behörigheten Hantera utökad behörighet. När delningen har aktiverats för en fil blir den första personen som öppnar filen värd för den. Användarna behöver inte behörigheten Hantera utökad behörighet för att kunna vara värd för en databas, men den behövs om de ska kunna ändra delningsstatusen för en fil. Mer information finns i Om konton, behörighetsuppsättningar och utökad behörighet.

Om du vill vara värd för en FileMaker Pro Advanced-fil öppnar du den och gör den tillgänglig för andra FileMaker Pro Advanced-användare i det lokala nätverket. Andra användare som öppnar filen blir klienter.

Om du vill ha högsta möjliga säkerhet och prestanda delar du bara de filer som du behöver dela.

Tips

Du kan även publicera databaser på Internet. Användarna kan sedan få tillgång till dina data om de har en anslutning till Internet eller ett intranät och en webbläsare. Mer information finns i Publicera databaser på webben.

Utför inget processorkrävande arbete i ett annat program, till exempel filmredigering eller arbete med stora grafikfiler, samtidigt som klienter delar en fil som du är värd för. När du är värd för en fil utförs det mesta av klientens arbete på din dator.