Konvertera FileMaker Pro-filer till Claris Pro-filer (endast Claris Pro)

Filer som skapats av den aktuella FileMaker Pro-versionen och alla versioner av FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced sedan FileMaker Pro 12 är i samma filformat och har filändelsen .fmp12. Filer i det här formatet kan inte användas av Claris-klienter och -värdar, men med Claris Pro kan du konvertera dem till Claris Pro-format (.claris).

Tänk på följande när du konverterar filer:

• Du kan endast konvertera filer som skapats i FileMaker Pro version 12.x, 13.x, 14.x, 15.x, 16.x, 17.x, 18.x och 19.x till Claris Pro-formatet. Efter konverteringen är filerna endast kompatibla med Claris Pro. Inga ändringar görs av innehållet i de ursprungliga filerna, som fortfarande kan öppnas i den version av FileMaker Pro som de skapades i.

• För den FileMaker Pro-fil du vill konvertera måste du ha kontonamnet och lösenordet för ett FileMaker-filkonto som har behörighetsuppsättningen Full åtkomst.

• Claris Pro döljer alla befintliga kontoåtkomstposter (de finns kvar men kan inte användas) och lägger till Claris-ID-kontot för den akutella användaren, med behörigheten full åtkomst. Om du planerar att dela filen från en Claris-värd med andra användare behöver du lägga till deras Claris-ID-konton, eller så kan du aktivera standardkontot i dialogrutan Hantera säkerhet och tilldela behörighetsuppsättningar efter behov. Mer information finns i Redigera kontoåtkomst för Claris-ID (endast Claris Pro) och Om skaparkontot och standardkontot (endast Claris Pro).

• Claris Pro skapar en konverteringsloggfil som ger överblick över konverteringsstatusen och eventuella problem som kan ha uppstått under konverteringsprocessen.

• Bästa praxis: Du bör testa den konverterade filen. Konverteringsloggfilen kanske inte visar allt i filen som behöver korrigeras. Innan du börjar använda en konverterad fil bör du testa den noggrant så att du vet att allt har konverterats ordentligt. Kontrollera t.ex. att alla scripts fungerar som de ska och – när du har lagt till åtkomst för alla användares Claris-ID-konto – att konton och behörighetsuppsättningar ger nödvändig filsäkerhet.

Manuella korrigeringar kan vara nödvändiga. Du kanske måste korrigera eller återskapa sådant i den konverterade filen som inte konverterats ordentligt. Ibland kan det bli nödvändigt att korrigera något i originalfilen och sedan konvertera filen igen. När du har konverterat en fil bör du granska konverteringsloggfilen för att se om det finns något som behöver korrigeras.

Nästa steg

Specifika instruktioner finns i Konvertera enskilda eller flera filer.

Mer information om vad Claris Pro gör när en fil konverteras finns i "Konvertera dina FileMaker Pro-appar till Claris Pro-appar" i Claris Studio Hjälpcenter.

Kommentarer

• Om du behöver konvertera filer som skapats i FileMaker Pro 11 och tidigare till Claris Pro-formatet måste du först använda FileMaker Pro och konvertera dem till FileMaker Pro 12-formatet (mer information finns i Konvertera filer från FileMaker Pro 11 och tidigare (endast FileMaker Pro)). Använd sedan Claris Pro för att konvertera dem till Claris Pro-formatet.

• Länkar till ögonblicksbilder kan inte konverteras. Du måste konvertera databasen där posterna hämtats och sedan skapa om länken till en ögonblicksbilden.