Redigera kontoåtkomst för Claris-ID (endast Claris Pro)

På Claris-plattformen autentiseras användare via Claris-ID-konton. I Claris Studio kan teamledare bjuda in användare till ett team, då nya användare kan skapa sina Claris-ID-konton. I Claris Pro kan du sedan ge enskilda användare åtkomst till en fil genom att skapa kontoåtkomstposter för varje användares Claris-ID-användarnamn. Den behörighetsuppsättning du tilldelar gäller endast för den användaren.

Claris-ID-konton:

• definieras i identitetsleverantörssystemet Claris-ID

• krävs för att använda en Claris-klient (internetåtkomst krävs för att logga in i klienten den första gången du startar den och därefter då och då)

• används för att öppna lokala och delade Claris Pro-filer

Så här skapar eller redigerar du åtkomst för Claris-ID-konton:

1. Börja redigera ny eller befintlig kontoåtkomst i dialogrutan Hantera säkerhet.

Mer information finns i Skapa och redigera kontoåtkomst.

2. Klicka på Nytt om du vill ge åtkomst till en användare. Om du vill ändra en befintlig kontoåtkomstpost markerar du användaren.

3. För Användarnamn, ange eller ändra Claris-ID-användarnamnet (e-postadressen).

Användarnamn skiljer inte mellan versaler och gemener.

4. För Behörighet väljer, skapar eller redigerar du en behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

Vilken behörighetsuppsättning som tilldelas kontoåtkomsten avgör vad Claris-ID-användaren får göra i filen.

5. Om du vill aktivera kontoåtkomsten markerar du dess kryssruta.

Inaktivera kontoåtkomst för att till exempel konfigurera behörighetsuppsättningar innan du låter användare öppna filen.

Kommentarer

• Om en användares Claris-ID-konto autentiseras för att öppna en fil men användaren inte tillhör samma team som skaparen av filen, får användaren fortfarande åtkomst till Claris Studio-datakällan i filskaparens team.