Arbeta med filer och värdar

För instruktionerna nedan gäller följande: Om du arbetar i en fil trycker du på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Startcenter Ikonen Startcenter.

Öppna en lokal fil på din enhet

1. Tryck på Mina appar Ikonen Mina appar.

2. Tryck på På min iPhone eller På min iPad beroende på vilken enhet du använder, och tryck sedan på filen för att öppna den.

Byta namn på en lokal fil

1. Tryck på Mina appar Ikonen Mina appar, Favoriter Ikonen Favoriter eller Senaste Ikonen Senaste.

2. Tryck på en lokal fil och håll ner. Tryck sedan på Byt namn.

Ta bort lokala filer från enheten

1. Tryck på Mina appar Ikonen Mina appar.

2. Gör något av följande:

• Tryck på en fil och håll ner. Tryck sedan på Radera.

• Tryck på Markera. Tryck på de filer du vill radera eller på Markera allt, tryck på Ikonen Radera fil och sedan på Radera filer.

Lägga till en fil som favorit

1. Tryck på Mina appar Ikonen Mina appar, Senaste Ikonen Senaste eller Värdar Ikonen Värdar.

2. Gör något av följande:

• Tryck på en fil och håll ner. Tryck sedan på Favorit.

• Tryck på Markera. Tryck på de filer du vill lägga till som favoriter, eller tryck på Markera allt och sedan på Ikonen Favoritfil.

För favoritfiler visas Ikonen Favoritfilsetikett på alla flikar.

Ta bort en favoritfil

1. Tryck på en flik.

2. Gör något av följande:

• Tryck på en fil och håll ner. Tryck sedan på Ta bort från favoriter.

• Tryck på Markera. Tryck på de filer du vill ta bort som favoriter och tryck sedan på Ikonen Ta bort en fil från favoriter.

Filen tas inte bort från din enhet utan bara från fliken Favoriter.

Lägg till widgeten Favoriter på startskärmen

FileMaker Go-widgeten Favoriter visar de första filerna som du lägger till som favoriter i FileMaker Go. Mer information finns i Lägga till en fil som favorit.

1. Tryck och håll kvar på ett tomt område på enhetens startskärm tills apparna börjar skaka.

2. Tryck på Grå knapp för att lägga till i det övre vänstra hörnet.

3. Bläddra till eller sök efter FileMaker Go-widgeten, tryck på den, svep för att välja storlek och tryck sedan på Lägg till widget.

4. Tryck på Klar.

Ta bort senaste filer

1. Tryck på Senaste Ikonen Senaste.

2. Gör något av följande:

• Tryck på en fil och håll ner. Tryck sedan på Ta bort.

• Tryck på Markera. Tryck på de filer du vill ta bort, eller tryck på Markera allt, tryck på Ikonen Radera fil och sedan på Ta bort senaste.

Filen tas inte bort från din enhet utan bara från fliken Senaste.

Öppna filer med olika systemformat

Om du öppnar en fil som skapats med olika regionsformat för datum, klockslag och siffror kan du antingen använda systemformatet i din enhet eller matcha formatet som användes när filen skapades.

1. Öppna filen.

2. Tryck på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Inställningar Ikonen Inställningar.

3. Tryck på Använd systemets format för att visa regionsformaten baserat på inställningarna på din enhet eller inställningarna för filen.

Kommentarer

• Öppna en fil med ett annat konto genom att trycka på ett filnamn i listan och hålla ner. Tryck sedan på Logga in.

• Endast FileMaker Server: Om du vill öppna en fil med ett konto som lagras av Active Directory Federation Services (AD FS) eller en OAuth-identitetsleverantör som Amazon, Apple, Google eller Microsoft ska du välja OAuth-identitetsleverantören i dialogrutan Öppnar fil. När leverantörens webbplats öppnas anger du dina identifieringsuppgifter.

• FileMaker Cloud: Om du vill öppna en fil med ett konto som lagras av en extern identitetsleverantör (IdP) kan du läsa mer i "Använda en extern identitetsleverantör för att autentisera Claris-ID-konton" (på engelska) i Knowledge Base.