Skapa eller ändra en grupp (FileMaker Cloud)

Obs!  Följande information är för FileMaker Cloud-teamledare.

Så här skapar du en grupp:

1. På sidan Grupper:
    • om det inte finns några grupper i teamet klickar du på Skapa en grupp
    • om det finns grupper klickar du på Skapa ny grupp nedanför grupplistan
  2. Ange ett namn för gruppen och klicka sedan på Skapa.

Så här byter du namn på en grupp:

Obs!  Användarna finns kvar i gruppen även om du byter namn på den.

1. På sidan Grupper markerar du den grupp du vill byta namn på.
  2. Klicka på Åtgärd och välj Byt namn på grupp.
  3. Ange ett nytt namn och klicka sedan på Spara.

Så här tar du bort en grupp:

Viktigt  När du tar bort en grupp tappar användarna i gruppen den behörighet som tilldelats gruppen i teamets anpassade appar.

1. På sidan grupper, klicka på Åtgärd och välj Radera grupp.
  2. Klicka på Radera.

Kommentarer

• Om du råkar ta bort en grupp oavsiktligt kan du återskapa gruppen med samma namn. Filer som tilldelat åtkomst till den gruppen kan användas igen när gruppen återskapas.
  • Att använda samma namn som en annan grupp men bara ändra på gemener eller versaler räknas som ett dubblettnamn.