Claris FileMaker-naslaggegevens voor SQL

Als databaseontwikkelaar kunt u Claris FileMaker Pro gebruiken om databaseoplossingen te maken zonder enige kennis van SQL. Maar als u echter kennis van SQL hebt, kunt u een FileMaker Pro-databasebestand gebruiken als een ODBC- of JDBC-gegevensbron om zo uw gegevens te delen met andere toepassingen via OBDC en JDBC. U kunt de functie ExecuteSQL van FileMaker Pro ook gebruiken om gegevens uit een tabel in een FileMaker Pro-database op te halen.

Deze naslaggegevens beschrijven de SQL-instructies en de standaarden die door Claris FileMaker-software worden ondersteund:

Over deze naslaggegevens

  • Voor informatie over het gebruik van ODBC en JDBC met lagere versies van FileMaker Pro bezoekt u het Centrum voor productdocumentatie.

  • Voor deze naslaggegevens wordt als uitgangspunt aangenomen dat u vertrouwd bent met de basiskennis van het gebruik van FileMaker Pro-functies, het coderen van ODBC- en JDBC-toepassingen en het maken van SQL-opvragen. Raadpleeg een handleiding van een andere leverancier voor meer informatie over deze onderwerpen.

Over SQL

SQL, ofwel Structured Query Language, is een programmeertaal die is ontworpen voor het opvragen van gegevens uit een relationele database. De meeste gebruikte instructie voor het opvragen van gegevens uit een database is de instructie SELECT.

SQL is echter niet alleen een taal voor het opvragen van gegevens uit een database maar biedt ook instructies voor de bewerking van gegevens, zoals het toevoegen, bijwerken en verwijderen van gegevens.

Daarnaast biedt SQL ook instructies voor de definiƫring van gegevens. Met deze instructies kunt u tabellen en indexen maken en wijzigen.

De SQL-instructies en standaarden die worden ondersteund door FileMaker-software worden beschreven in deze naslaggegevens.