Een FileMaker Pro-database als een gegevensbron gebruiken

Wanneer u een FileMaker Pro-database host als een ODBC- of JDBC-gegevensbron, kunnen FileMaker-gegevens worden gedeeld met ODBC- en JDBC-compatibele toepassingen. De toepassingen maken verbinding met de FileMaker-gegevensbron met behulp van de FileMaker-clientstuurprogramma's, maken SQL-opvragen en voeren ze uit met behulp van ODBC of JDBC en verwerken de gegevens die uit de FileMaker Pro-databaseoplossing zijn opgehaald. De FileMaker Pro-databaseoplossing kan door FileMaker Pro of Claris FileMaker Server worden gehost.

Raadpleeg de Claris FileMaker-handleiding voor ODBC en JDBC voor uitgebreide informatie over hoe u FileMaker-software kunt gebruiken als een gegevensbron voor ODBC- en JDBC-toepassingen.

De ODBC- en JDBC-clientstuurprogramma's van FileMaker ondersteunen alle SQL-instructies die in deze naslaggegevens worden beschreven.

Ondersteunde standaarden

• Het ODBC-clientstuurprogramma ondersteunt ODBC 3.0 Niveau 1.

• Het JDBC-clientstuurprogramma biedt gedeeltelijke ondersteuning voor de JDBC 3.0-specificatie.

• De ODBC- en JDBC-clientstuurprogramma's zijn beiden geschikt voor SQL-92 Entry Level en ondersteunen enkele functies van SQL-92 Intermediate Level.

Ondersteuning voor Unicode-tekens

De ODBC- en JDBC-clientstuurprogramma's ondersteunen de Unicode-API. Als u echter een eigen toepassing maakt die de clientstuurprogramma's gebruikt, gebruikt u ASCII voor veld-, tabel- en bestandsnamen (bij gebruik van een niet-Unicode opvraaghulpprogramma of –toepassing).

Opmerking  Gebruik SQL_C_WCHAR als u Unicode-gegevens wilt invoegen en ophalen.