De functie ExecuteSQL gebruiken

Via de functie ExecuteSQL van FileMaker Pro kunt u gegevens ophalen uit tabellen die vermeld zijn in de relatiegrafiek maar onafhankelijk van gedefinieerde relaties zijn. U kunt gegevens uit meerdere tabellen ophalen zonder tabellen samen te voegen of relaties tussen tabellen te maken. In sommige gevallen kunt u de complexiteit van uw relatiegrafiek vereenvoudigen met behulp van de functie ExecuteSQL.

De velden die u opvraagt met de functie ExecuteSQL hoeven geen deel uit te maken van een lay-out. U kunt de functie ExecuteSQL dus gebruiken om gegevens op te halen die onafhankelijk van een lay-outcontext zijn. Vanwege deze contextonafhankelijkheid kan het gebruik van de functie ExecuteSQL in script de portabiliteit van de scripts verbeteren. U kunt de functie ExecuteSQL gebruiken waar u berekeningen opgeeft, inclusief voor het uitzetten van gegevens in een grafiek of in een rapport.

De functie ExecuteSQL ondersteunt alleen de De instructie SELECT.

De functie ExecuteSQL accepteert ook alleen ISO-datum- en tijdopmaak van de syntaxis SQL-92 zonder accolades ({}). De functie ExecuteSQL accepteert geen ODBC/JDBC-opmaak voor data, tijden en tijdstempelconstanten tussen accolades.

Raadpleeg FileMaker Pro Help voor informatie over de syntaxis en het gebruik van de functie ExecuteSQL.