FileMaker Pro-bestanden converteren naar Claris Pro-bestanden (alleen Claris Pro)

Bestanden die zijn gemaakt in de huidige versie van FileMaker Pro, en alle versies van FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced sinds FileMaker Pro 12, hebben dezelfde bestandsindeling en de bestandsextensie .fmp12. Bestanden in deze indeling kunnen niet worden gebruikt door Claris-clients en -hosts, maar Claris Pro kan ze converteren naar de indeling van Claris Pro (.claris).

Wanneer u bestanden converteert, moet u rekening houden met het volgende:

• U kunt alleen bestanden die zijn gemaakt in FileMaker Pro versie 12.x, 13.x, 14.x, 15.x, 16.x, 17.x, 18.x en 19.x converteren naar de Claris Pro-indeling. Na conversie zijn de bestanden alleen compatibel met Claris Pro. De inhoud van de oorspronkelijke bestanden wordt niet gewijzigd en u kunt deze bestanden openen in de versie van FileMaker Pro waarin ze zijn gemaakt.

• Voor het FileMaker Pro-bestand dat u wilt converteren, moet u beschikken over de accountnaam en het wachtwoord voor een FileMaker-bestandsaccount met de privilegeset Volledige toegang.

• Claris Pro verbergt alle bestaande vermeldingen voor accounttoegang (ze zijn er nog wel maar kunnen niet worden gebruikt) en voegt de Claris ID-account toe van de huidige gebruiker met volledige toegangsprivileges. Als u dit bestand op een Claris-host wilt delen met andere gebruikers, moet u de Claris ID-accounts van die gebruikers toevoegen. U kunt ook de standaardaccount inschakelen in het dialoogvenster Beveiliging beheren en dan privilegesets toewijzen. Raadpleeg Claris ID-accounttoegang bewerken (alleen Claris Pro) en De makersaccount en standaardaccount (alleen Claris Pro).

• Claris Pro maakt het bestand Conversie.log aan, zodat u de conversiestatus kunt bekijken, evenals eventuele problemen die tijdens het conversieproces zijn opgetreden.

• Aanbevolen procedures: U moet het geconverteerde bestand testen. In het bestand Conversie.log zijn mogelijk niet alle items aangegeven die moeten worden gecorrigeerd. Voordat u een geconverteerde bestand begint te gebruiken, moet u het grondig testen om zeker te zijn dat elk aspect ervan correct is geconverteerd. Controleer bijvoorbeeld of elk script werkt zoals verwacht, en dat accounts en privilegesets de vereiste bestandsbeveiliging bieden. De laatste controle voert u pas uit nadat u Claris ID-accounttoegang hebt toegevoegd voor alle gebruikers.

Mogelijk dient u nog handmatig correcties uit te voeren. Mogelijk dient u in het geconverteerde bestand nog items te corrigeren of opnieuw aan te maken die niet correct zijn geconverteerd. In bepaalde gevallen dient u mogelijk items in het oorspronkelijke bestand te corrigeren en het bestand daarna opnieuw te corrigeren. Nadat u een bestand converteert, dient u in het logbestand Conversie.log te controleren of er items moeten worden gecorrigeerd.

Volgende stappen

Raadpleeg Een of meerdere bestanden converteren voor specifieke instructies.

Meer informatie over wat Claris Pro doet tijdens het converteren van een bestand kunt u lezen in "Uw FileMaker Pro-apps naar Claris Pro-apps converteren" in Claris Studio Helpcentrum.