De makersaccount en standaardaccount (alleen Claris Pro)

In Claris Pro bevat elk databasebestand aanvankelijk twee accounts: de makersaccount en de standaardaccount.

Makersaccount

De Claris ID-account van de gebruiker die het bestand heeft gemaakt, krijgt de privilegeset Volledige toegang toegewezen, waarmee toegang wordt verkregen tot de volledige inhoud van een bestand. Met deze account kan de maker van het bestand het bestand openen en direct wijzigingen aanbrengen overal in het bestand.

U kunt de makersaccount volledig bewerken. Zo kunt u de naam van de account wijzigen, de account inactief maken of deze zelfs verwijderen. Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

Het is belangrijk dat u de naam en het wachtwoord van de Claris ID-account die aan de privilegeset Volledige toegang zijn toegewezen niet vergeet. Noteer deze gegevens zo nodig en bewaar ze op een veilige plaats. Als u zich niet meer kunt aanmelden bij Claris Pro met deze Claris ID-account, hebt u mogelijk geen toegang meer tot het bestand en kunt u het misschien niet meer wijzigen.

Standaardaccount

U kunt gebruikers toestemming geven om een bestand te openen met de standaardaccount. De standaardaccount bepaalt de privileges voor gebruikers als hun Claris ID-account geen specifieke toegang heeft gekregen in het bestand. In nieuwe bestanden wordt de standaardaccount toegewezen aan de privilegeset Alleen lezen en is de account inactief. U kunt de standaardaccount inschakelen en er een privilegeset aan toewijzen.

U kunt de standaardaccount bijvoorbeeld inschakelen om iedereen beperkte toegang te geven tot bepaalde lay-outs zonder dat u hun Claris ID-accounts vooraf moet toevoegen aan het bestand.

U kunt de standaardaccount niet volledig bewerken. Zo kunt u de standaardaccount niet verwijderen en evenmin de naam ervan wijzigen. Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.