Claris ID-accounttoegang bewerken (alleen Claris Pro)

Op het Claris-platform worden gebruikers geverifieerd via Claris ID-accounts. In Claris Studio kunnen teambeheerders gebruikers uitnodigen voor een team. Op dat moment kunnen nieuwe gebruikers een Claris ID-account maken. Vervolgens kunt u in Claris Pro individuele gebruikers toegang geven tot een bestand door vermeldingen voor accounttoegang te maken voor de Claris ID-gebruikersnaam van gebruikers. De privilegeset die u toewijst, geldt alleen voor die gebruiker.

Claris ID-accounts:

• worden gedefinieerd in het Claris ID-identiteitsprovidersysteem

• zijn vereist om een Claris-client te gebruiken (internettoegang is vereist voor de eerste aanmelding bij de client en daarna periodiek)

• worden gebruikt om lokale en gehoste Claris Pro-bestanden te openen

Zo stelt u Claris ID-accounttoegang in of bewerkt u die:

1. Begin nieuwe of bestaande accounttoegang te bewerken in het dialoogvenster Beveiliging beheren.

Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

2. Als u accounttoegang wilt verlenen aan een gebruiker, klikt u op Nieuw. Als u een bestaande vermelding voor accounttoegang wilt wijzigen, selecteert u de gebruiker.

3. Geef voor Gebruikersnaam de Claris ID-gebruikersnaam (e-mailadres) op of wijzig deze.

Gebruikersnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

4. Bij Privilegeset kiest, maakt of bewerkt u een privilegeset.

Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.

De privilegeset die aan deze instantie van accounttoegang is toegewezen, bepaalt welke bewerkingen de Claris ID-gebruiker kan uitvoeren in het bestand.

5. Selecteer het selectievakje om de accounttoegang actief te maken.

Maak accounttoegang inactief, bijvoorbeeld om privilegesets in te stellen voordat gebruikers het bestand kunnen openen.

Opmerkingen

• Als de Claris ID-account van een gebruiker is geverifieerd voor het openen van een bestand maar de gebruiker niet in hetzelfde team zit als de maker van het bestand, heeft de gebruiker toch toegang tot de Claris Studio-gegevensbron van het team van de maker van het bestand.