Importera data till Claris Studio

Det finns mer än ett sätt att föra in data i Claris Studio.

Importera en CSV-fil till en kalkylbladsvy

I en kalkylbladsvy i Claris Studio kan du välja Tabellåtgärder > Importera från CSV. Den här metoden är begränsad till att importera 1 000 poster åt gången.

1. Gå till Claris Studio och sätt på Utvecklarläget om det inte redan är på.

2. Öppna en befintlig kalkylbladsvy eller skapa en ny.

3. I kalkylbladet väljer du Tabellåtgärder > Importera från CSV.

4. I dialogrutan klickar du för att välja en CSV-fil eller drar en fil hit.

För varje fält i det aktuella kalkylbladet kan du välja vilka fält i CSV-filen som ska importeras.

5. För varje fält i Claris Studio väljer du det fält i CSV-filen som ska importeras eller avmarkerar de fält som du inte vill importera till.

Om du väljer att skapa ett nytt kalkylblad kan du namnge och välja typ av fält.

Obs!   Se till att välja fält i Claris Studio med den fälttyp som bäst passar fälten i CSV-filen, eftersom du för närvarande inte kan ändra en Claris Studio-fälttyp efter att den har skapats. Välj till exempel ett numeriskt fält för CSV-fält som bara innehåller tal, så att de formateras och sorteras som tal.

6. Klicka på Importera.

Importera data med FileMaker Pro

I en anpassad app kan du välja Arkiv > Importera poster > Fil och importera data i ett av flera filforma som stöds till en länkad Claris Studio-tabell.

1. I den anpassade appen lägger du till den länkade Claris Studio-tabellen som du vill importera till, om den inte redan finns.

Mer information finns i Arbeta med en Claris Studio-datakälla.

2. Välj Arkiv > Importera poster > Fil, ange filen och ange sedan vilka fält som ska importeras.

Mer information finns i Importera data till en befintlig fil.